

Rychlé snídaňové rohlíčky
Suroviny 12 kousků
- 1 rozválené chlazené lístkové těsto na pečícím papíru
- 1 rozválené chlazené křehké těsto na pečícím papíru (hotové, kupované)
- 1 rozšlehané vejce na potření
- jako náplň čokoláda nebo skořicový cukr
- marmeláda atd
Postup přípravy receptu
Obě dvě hotová těsta rozmotáme a necháme cca 10 minut odpočívat. Křehké těsto sundáme z pečícího papíru a položíme na rozmotané lístkové těsto (protože křehké těsto je kulaté, tvar přizpůsobíme).
Nakrájíme na 6 čtverců a ty následně na 12 trojúhelníků. Pomažeme rozšlehaným vajíčkem, naplníme náplní (u nás čokoládové pecky a skořicový cukr)a od přepony (nebo delší strany) smotáme do rohlíčků. Znovu potřeme vajíčkem a upečeme v troubě vyhřáté na 185°C.
Poznámka od kuchařky
Prosím, neberte jako recept v pravém slova smyslu, ale spíš jako inspiraci na rychlou a vynikající snídani nebo svačinu, když doma není ani kousek pečiva a Vy nebo Váš potomek chcete snídat :)) :))
Mě inspiroval Albert v kuchyni.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rychlé snídaňové rohlíčky
-
Díky
krásné růrky
-
Rohlíčky /v mém případě válečky/ byly
. Polovinu jsem udělala s česnekovou pastou a polovinu se skořic. cukrem. Chutnaly obojí
. Posílám bodík za jednoduchý a rychlý recept a foto
-
no to musí být super pochoutka
hned bych si dala
-
Koukala jsem na to křehké těsto v Albertu a měli ho tam za 42Kč
-
těším se až půjdu v pondělí do školy a na sváču si udělám ten to receptík..
-
Tak to vypadá bezvadně
+
-
Jéje, tohle jsem neviděla. Super, ty by chutnaly našim klukům, milujou skořici
-
Všem díky
-
Jana Remkova: to by UŽ nebyly
-
Ty vypadají vábně! Klidně bych je posnídala.
-
Povedené rohlíčky
-
Jani, dnes jsem ještě nesnídala, tak kdyby jeden rohlíček zbyl, nepohrdla bych a posílám za něj 15. bodík
-
marmoshka:v marketu Albert? Vlítnu na ně
, nééé se slušně zeptám
-
Pro upřesnění: jedná se o těsta chlazená
doplnila jsem do receptu aby to bylo jasnější
-
maiva:
rádo se stalo. Jen ho nehledej v mrazáku, je chlazené.. rozválené na pečícím papíře