Čertovská kýta

Vepřové maso Doba přípravy: asi 40 minut 6 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: asi 40 minut 6 názorů

Suroviny 4 porce

4 plátky vepřové kýty
1 kapie
sůl
pepř
česnek
čili nebo tabasco
žampiony
olej
hladká mouka
masový vývar dle potřeby
1 cibule

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme a opepříme, z jedné strany obalíme v hladké mouce a zprudka po obou stranách opečeme na oleji. Pak ho vyjmeme, do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a česnek, orestujeme, vrátíme zpět maso, podlijeme vývarem a dusíme.

  2. Před úplným změknutím masa přidáme nakrájené žampiony, kapii a čili papričku, nadrobno nakrájenou nebo zakápneme tabascem.

Komentáře k receptu Čertovská kýta

Tématické fráze: kyta recepty šmola kýta recept měkkoučká vepřová kýta recepty šmola recepty čertovske recepty certovska kotleta vepřová kýta na žampionech veprova kyta s certovskou omackou vepřová kýta tabasco recepty z v.kyty kyta-recepty recepty z kyty? recepty od rubyrom čertovská kýta se žampiony