

Housky z kysané smetany
Suroviny 8 porcí
- 200 ml mléka
- 1 vejce
- 150 ml kysané smetany
- 2 lžíce oleje
- 500 g hladké mouky
- 1 lžička sody
- 1/2 kostky droždí
- 1-2 lzicky soli
Postup přípravy receptu
Do domácí pekárny dáme suroviny v pořadí, jak jsou napsané výše. Necháme zadělat a vykynou těsto. To rozdělíme na 8 stejných dílů. Každý díl rozdělíme dále na 3 dílky, ze kterých uděláme válečky a upleteme housky. Ty pomažeme mlékem, posypeme hrubou solí, kmínem apod. Hotové housky necháme ještě 15 minut kynout na plechu.
Poté je vložíme do trouby, vyhřáté na 170°C a upečeme. Po upečení necháme housky na roštu vystydnout.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Housky z kysané smetany
-
Housky máš moc hezké
+9
-
Mno, pro dietare by sla smetana nahradit i jogurtem, ale ja si radeji pochutnam a nic neosidim
-
BILKOVAI:moc diky za komentik. Uz po upeceni jsou housky tezsi nez klasicke. Ale po pravde, my je meli doma max tak 12 hodin a byly pryc.. Hned po vychladnuti je davam do sacku. Ale zkusim jednu schovat do zitra a pak pisnu
-
jsou krásné
,hned bych si dala
-
Vypadají úžasně.
Nejsou druhý den tuhé, těžké? Nemůžu docílit té lehkosti, jak u kupovaných. Pouze, když jsou čerstvé, tak ano, ale druhý den už to jaksi není ono
-
Ty vypadají krááásně
-
Tož z majonézy už jsem housky dělala, z kyšky ještě ne. Vypadají krásně
-
krása
-
krásné houstičky
jak od pekaře