Toustový chleba ze zakysané smetany

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Domácí pekárna 8 názorů

Suroviny

300 ml vody
200 g zakysané smetany
2 rovné lžičky soli
550 g hladké mouky
1 lžička cukru
1 sáček sušeného droždí
trošku mléka (na potření chleba)
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny vložíme do nádoby pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto.

  2. Po vykynutí těsto propracujeme, vytvoříme váleček a vložíme ho do formy na chlebíček vytřené olejem. Povrch potřeme mlékem.

  3. Necháme ho ještě asi 15 minut kynout a pak vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.
    Pečeme asi 30 minut, zda je upečený vyzkoušíme vpíchnutím špejle.

  4. Upečený chleba opatrně vyklopíme z formy a necháme vychladnout na mřížce.

Poznámka

Hotový chleba je díky zakysané smetaně krásně vláčný, měkoučký, žádná drobivá dusivka.

Formu doporučuji trochu větších rozměrů. Já jsem použila formu o rozměrech 22x12 cm a těsta do ní bylo moc.

Chleba hodně nakynul a krajíčky tvarem připomínají hříbek :o)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 49 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Toustový chleba ze zakysané smetany

Tématické fráze: domácí toustový chléb v troubě co upéct ze zakysané smetany jak upéct toustový chléb chleba ze zakysané smetany chléb ze zakysané smetany chleb ze smetany jak upect toustový chleba recept na chléb že zakysané zakysané smetany domácí toustový chléb se se zakysanou smetanou toustovy chleba se zakysanou smetanou toustový chleb se zakysanou smetanou zakysaná smetana recepty domácí toustový chleba v troubě domácí chléb ze zakysané smetany recepty z toustového chleba rozměr toustového chleba jak upéct domácí toustový chleba recepty na toustový chleba z do trouby videorecept mini rolady z toustoveho chleba chléb se zakysanou smetanou

Zapomněl/a jsem heslo