Toustový chleba ze zakysané smetany

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Domácí pekárna 8 názorů

Suroviny

300 ml vody
200 g zakysané smetany
2 rovné lžičky soli
550 g hladké mouky
1 lžička cukru
1 sáček sušeného droždí
trošku mléka (na potření chleba)
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny vložíme do nádoby pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto.

  2. Po vykynutí těsto propracujeme, vytvoříme váleček a vložíme ho do formy na chlebíček vytřené olejem. Povrch potřeme mlékem.

  3. Necháme ho ještě asi 15 minut kynout a pak vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.
    Pečeme asi 30 minut, zda je upečený vyzkoušíme vpíchnutím špejle.

  4. Upečený chleba opatrně vyklopíme z formy a necháme vychladnout na mřížce.

Poznámka

Hotový chleba je díky zakysané smetaně krásně vláčný, měkoučký, žádná drobivá dusivka.

Formu doporučuji trochu větších rozměrů. Já jsem použila formu o rozměrech 22x12 cm a těsta do ní bylo moc.

Chleba hodně nakynul a krajíčky tvarem připomínají hříbek :o)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 49 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Toustový chleba ze zakysané smetany

Tématické fráze: domácí toustový chléb v troubě co upéct ze zakysané smetany chleba ze zakysané smetany chleb ze smetany chléb ze zakysané smetany jak upect toustový chleba toustovy chleba se zakysanou smetanou toustový chleb se zakysanou smetanou domácí toustový chléb se se zakysanou smetanou zakysaná smetana recepty domácí toustový chleba v troubě domácí chléb ze zakysané smetany recepty z toustového chleba rozměr toustového chleba chleba ze se zakysanou smetanou toustový chleba recept ze se zakysanou smetanou co upect z zakysané smetany chlebíčky do trouby se zakysanou smetanou testo chleb zakysana smetana povidlové válečky ze zakysané smetany

Zapomněl/a jsem heslo