Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krajanec-/podmáslový/ slaná buchta k omáčkám

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zdenka1

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 823 kJ /
2 109 kcal
Bílkoviny36,50 g
Tuky131,25 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 123 mg
Sodík 143 mg
Sůl0,24 g
Sacharidy191,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny dáme do pekárny, zapneme program DORT a necháme vymíchat těsto. Krok 2: Hotové těsto přendáme na vál a rozválíme na 1/2 cm. Potřeme sádlem, 3x přeložíme přes sebe a vyválíme placku silnou 2 cm. Přendáme na plech s pečícím papírem, posolíme a pokmínujeme. Krok 3: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C.

Zveřejněno 28. 9. 2012

Poznámka autorky Zdenka1

Zdroj: Jak se dříve žilo a co se jedlo v Hluku aneb Opomíjená jídla a zvyky

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krajanec-/podmáslový/ slaná buchta k omáčkám

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6K0l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krajanec-/podmáslový/ slaná buchta k omáčkám

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6K0l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (43)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

magdalenka: receptík miluju, i ty ho znáš určo :-D:-D, důležitý je opéci zprudka do červena :yes::yes:

Prosím, prepáč, že ťa naháňam.:-K Myslela som, že ma nevidíš.

magdalenka:prepáč, ale píšem pomaly:-8

Do těsta přijde 125g sádla. Sádlo na potírání je uvedeno jako předposlední položka. Tohoto potíracího sádla je už minimum, tak jsem ho nevážila.

Zdenka1:neodpovieš na dotaz? nižšie som sa pýtala...

marcik:děkuji za krásnou fotku a jsem ráda, že jste si doma na krajanci pochutnali.

maris:to sa mi zdá veľa, múky je len 250 g, sádla 125 g. A ešte ďalšie na potieranie? Pripadá mi skôr, že celkovo 125g. Uvidím, budem tu číhať.;-)

magdalenka: já tomu rozumím tak, že 125 g sádla do těsta + další na potírání:-)

magdalenka:jak já poznám receptík, tak by sádlo mělo být jen na potírání, uvidíme, co řekne autorka

Magadalenka, já jsem dala rozpuštěné do těsta a zvlášť jsem měla na potíraní při válení.

Prosím, to sádlo je len na potieranie cesta, alebo aj do cesta? Z receptu mi to nie je jasné. Dík.

Díky Rebece jsem narazila na tento recept a přidávám se i já ke chvále :-K Měli jsme to s hovězím po burgundsku a příště se chystám na buřtguláš jako Rebeka. Je to rychlé a velmi dobré :-p:yes:

Tú knihu mám :-D:yes: Kúpil mi ju zať, jeho rodičia pochádzajú z blízkeho okolia. Niečo som z nej robila, ale krajanec ešte nie. :-D;-)

rebeka:děkuji za vyzkoušení a kladné ohodnocení. Jsem ráda, že jste si pochutnali. Mimochodem ten gulášek vypadá velmi svůdně:-p - krásná fotka:yes:. Text receptu jsem trošku poopravila, tak snad už to bude jasnější. Děkuji za upozornění:-);-)

Tématické fráze:
krajanec, krajanec recept, houbová buchta, slaná buchta, škvarkové krajance, opomíjená jídla a zvyky, fazolová buchta, škvarkový krajanec, slaná buchta k omáčce, slaná buchta k polévce, buchta k omáčce, recept krajanec, recept na krajanec, kněždubské krajance, slané buchty, recepty krajanec, houbova omacka a slana buchta, krajanec recepty, kynutá buchta k polévce, podmaslove placky

Suroviny:
podmáslí, mouka hladká, sádlo, prášek do pečiva, sůl, sádlo, kmín celý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu