Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechovka

Ořechovka je likér z nezralých vlašských ořechů, podobně se vyrábí i mandlovice. Ořechovkou léčily naše prababičky a babičky pokažený žaludek po nemírném hodování. Kdo má dostatek ořechů, může vyzkoušet.

Hodnocení receptu je 4,7 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 55 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby marerování a chladnutí cukrového roztoku

60 min (55 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby marerování a chladnutí cukrového roztoku)

23. 10. 2008 10:29

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie20 492 kJ / 4 898 kcal
Bílkoviny0,95 g
Tuky2,57 g
Vláknina7,13 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 39 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy514,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen (moderátorka)

22. 6. 2012 12:44

cio: :-p můžu tě ubezpečit, že TO na fotce je ořechovice a nejlepší, jakou jsem kdy pila:yes:
Puškvorec dáváme taky, třeba i do griotky.

cio

22. 6. 2012 11:24

:-K a ještě by tam neměl chybět puškvorec a podle chuti i nějaké jiné bylinky

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 6. 2012 11:24

cio: proč myslíš? Možná jsem ho měla trochu tmavší, ale jinak myslím vypadá dobře;-)

cio

22. 6. 2012 11:22

to na fotce vidělo ořechy max z extra rychlíku...jinak je to super nápoj..vyrábím ji již deset let a ;-)pokaždé super..

rebeka rebeka

4. 2. 2012 21:01

Michal:se slupkou, určitě;-)

Michal

4. 2. 2012 20:51

Ty ořechy se musí oloupat, nebo je nakrájet i s zelenou slupkou?

Boubelinda

1. 9. 2009 20:29

Přesně tak Zizala to řekla za mne.;-)

zizala zizala (moderátorka)

1. 9. 2009 20:26

Rozhodně ne, ořechy na výrobu musí být měkké, bez hnědé tvrdé skořápky, ještě v mléčné zralosti. Musí jít lehce propíchnout nebo rozříznout.

julius radič

1. 9. 2009 19:33

dobrý den, prosím mám malou prozbičku mohou se ještě dnes v září použít ořechy na výrobu ořechového likéru?? díky moc za radu

Boubelinda

29. 8. 2009 14:24

taky dobrý nápad.

MarioOne

29. 8. 2009 11:51

Citrón nakrájený na kolečka,místo cukru 50dkg medu a smíchat s 3/4 l svařené vody :yes:

Boubelinda

24. 10. 2008 15:03

:-)) NO každý dle chuti. Já mám ráda sladší.;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 10. 2008 10:53

Mám stejný recept a letos jsem to dělala poprvé.To půl kilo cukru je moc,je to pak sladké,jak melasa. Musela jsem pak přidat ještě vodku, aby se to vůbec dalo pít a ještě i tak to bylo sladké až hrůza.Taky bych si do tho louhu příště přidala na kolečka aspoň 2 citróny :-S

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: domácí ořechovka top recepty domácí ořechovka jak se dělá ořechovka domaci orechovka recept vyroba domaci orechovky výroba domácí ořechovice recept na domácí ořechovku nejlepsi orechovka výroba domácí ořechovky ze slivovice ořechovka ze slivovice recept domaci orechovka domácí ořechovice recept na výrobu ořechovice vyroba orechoveho likeru orechovka s medem výroba ořechovice recepty domácí ořechovka výroba domácí ořechový likér domácí výroba ořechovky ořechovice s medem

Suroviny: ořechy, skořice celá, koření hřebíček, květ muškátový, vodka, cukr, voda

TopRecepty.cz

Ořechovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zp5O