Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechovka - likér

Ořechový likér nejen výborně chutná, ale také podporuje trávení, činnost jater a krvetvorbu. Pojďte si zkusit tuto zdraví prospěšnou dobrotu zkusit připravit. Likér sice potřebuje několik týdnů, aby se pořádně uležel, ale výsledek stojí za to.

Hodnocení receptu je 4,3 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

leosek leosek

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min + 2 týdny louhování

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, + 2 týdny louhování)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 096 kJ /
3 847 kcal
Bílkoviny0,96 g
Tuky0,63 g
Vláknina2,57 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy258,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelené vlašské ořechy nakrájíme na měsíčky a vložíme je do čtyřlitrové sklenice. Krok 2: Přidáme nové koření, hřebíček, zázvor, fenykl, anýz, citron, skořici, vanilku pomerančovou kůru. Vše zalijeme alkoholem a láhev uzavřeme celofánem. Krok 3: Necháme 14 dní za oknem na slunci. Krok 4: Po 14 dnech rozvaříme cukr s vodou. Ořechovku přecedíme přes čisté plátýnko a osladíme cukrovým rozvarem. Krok 5: Nalijeme ji do lahví, které uzavřeme a ořechovku necháme týden odpočinout. Pak můžeme konzumovat.

TIP: Vlašské ořechy - zdroj vitamínů

Zveřejněno 14. 6. 2011

Poznámka autora leosek

Ořechy sklízíme v druhé polovině června kdy mají nevyvinutou skořápku a mléčnà jádra. Z tohoto množství připravíme 1,5 litru likéru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechovka - likér

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N7Ep

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechovka - likér

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N7Ep

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

PaCaOl: OK díky.Mám naloženou ještě jednu z jiného receptu.Tak snad bude barevně lepší. :-D

trpaslik500: Nechávám stát minimálně 3-4 týdny, roztok je tmavě hnědý, ořechy tmavnou po rozkrojení, takže je to v pořádku. Tenhle recept se mi zdá až příliš "překořeněný" já dávám jen tyčinku skořice, pak je to OŘECHOVKA :o)

Dobrý den,mám dotaz.Je možný abych měl ten likér takový nazelenalí ?Neudělal jsem někde chybu,dá se to pít ??Díky za odpovědi.

Děkuji za vyčerpávající odpověď.

1jajaja1: Autor receptu vám pravděpodobně neodpoví, už asi 5 roku nevložil žádný recept, takže to vypadá , že na Topreceptech skončil. Badyán tam opravdu na fotu je, nakonec i chuťově korespodnuje s ostatním kořením, tak nic nezkazíte, když ho použijete. Autor to asi jen opomenul do receptu připsat. Nebo místo klasického názvu badyán použil lidový název anýz (badyánu se někdy říká hvězdicový anýz nebo také čínský anýz - viz wikipedie). Pravý anýz je chuťově velmi podobný, ale je to zcela jiná rostlina a jinak vypadající koření. Snad jsem vám alespoň trochu pomohla. ;-):-D

Na obrázku vidím badyán, ale v receptu ho nevidím? Patří tam také?

Věra Vacková 24. 6. 2014 17:37
Právě jdu do toho,asi nejvíc je na to zvědavá moje druhá polovička.

Mám ořechy naložené 2 roky, jsou ještě použitelné? Děkuji!vevvla@seznam.cz

Já už mám 14 dní hotovo a je špica

leosek: je normální zese ta vodka od tech orechu zbarvuje ???????????????

mám právě naloženo;-) teď ještě počkat těch 14 dní:-//:-D:-D
jsem zvědavá:-8 pak dám vědět;-)

Vanilka - lusk i zdření,pomeranč - sušená kůra nebo čerstvá to je jedno.

Jana Remkova:Jani díky;-):-K:yes:

Simona Kucerova: Simi, našla bys ji jinde. Mám dojem, že kdybys zadala recepty.cz, je tam ořechovka. Trochu si to pamatuji kvůli té slivovici;-)

vanilkou se myslí lusk..bez dřeně:-?
a pomerančovou kůru sušenou,kandovanou..nebo jakou:-?:-?
jinak to vypadá dost slibně..ořeší se už začíná zelenat;-):-D:yes:

Tématické fráze:
ořechovka recept, domácí ořechovka top recepty, ořechovka ze slivovice, orechovka, domaci ořechovka recept, recept na ořechovku, domácí ořechový likér, ořechový likér z rumu, domaci orechovka, nejlepší ořechovka, ořechovka z rumu, nejlepší recept na ořechovku, nejlepší ořechovka recept, domácí likéry ořechovka, ořechovka ze slivovice recept, ořechový likér-recept, domaci orechovka z rumu, recept ořechovka, jak se dělá ořechovka, ořechovy domací liker

Suroviny:
slivovice, ořechy vlašské, koření nové koření, koření hřebíček, zázvor sušený, fenykl, anýz, citron, skořice, lusk vanilkový, pomeranče, cukr krystal, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu