Ořechovka
Ořechovka je likér z nezralých vlašských ořechů, podobně se vyrábí i mandlovice. Ořechovkou léčily naše prababičky a babičky pokažený žaludek po nemírném hodování. Kdo má dostatek ořechů, může vyzkoušet.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 20 492 kJ / 4 898 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,95 g |
Tuky | 2,57 g |
Vláknina | 7,13 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 39 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 514,20 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 7. 2023 07:38
Martinau32: Stalo se mi totéž. Jak dopadla vaše ořechovka? Byla pitelná?
24. 9. 2022 19:41
Výborná
15. 7. 2022 11:14
Dobrý den,
místo cukru dávám med. Nějak jsem to ale spletla a dala ho tam hned na začátku. Vadí to?
místo cukru dávám med. Nějak jsem to ale spletla a dala ho tam hned na začátku. Vadí to?
22. 1. 2017 11:10
cio: Moje ořechovka je tmavá neprúhledná asi jako luxol palisandr a to Ji dělám asi 35 let.
19. 10. 2016 17:33
Vyzera to dobre,..a moze to byt aj prijemne chutne.
11. 8. 2014 22:01
casino: drahý, opět jsi nezklamal ale tady šlo o procenta alkahólu a jestli je to likér nebo pálenka... i když musím přiznat, máš pravdu: pálenka se pálí a likér zraje...
11. 8. 2014 21:47
David: o voze, Navir: o koze...
David: o likéru, Navir: o pálence
Davide, ořechovka se dělá kolem 35% alkahóóólu.
Pokud víte, kolik lihu jste použil, tak to vynásobte x2,7 a přidejte tolik vody kolik vám vyšel podíl.
(kontrakce lihu je zde zanedbatelná
David: o likéru, Navir: o pálence
Davide, ořechovka se dělá kolem 35% alkahóóólu.
Pokud víte, kolik lihu jste použil, tak to vynásobte x2,7 a přidejte tolik vody kolik vám vyšel podíl.
(kontrakce lihu je zde zanedbatelná
11. 8. 2014 20:43
David: No, Davide, záleží na tom, jak silný alkahól snesete Normálně na Moravě děláme slivku tak kolem 54 procent - ale to je pro plechový držky Lahodná je asi kolem 42 - 45 procent. Ale nařeď a ochutnej, každý má to "své" jinde Držím palce ať se zadaří
11. 8. 2014 18:54
Dobrý den, prosím Vás dal jsem to luhovat v lihu a chci se zeptat jak to mám naředit jelikož líh má 95%. Děkuji D.
24. 7. 2014 18:12
Petra Ku.: Péťo, ořechy musejí mít měkkou slupku, abys je lehce rořízla, vlastně nejsou úplně zralé,
24. 7. 2014 17:49
No, tak jsem si vzpomněla asi pozdě, co? Už budou ořechy asi nepoužitelné, nebo to ještě stihnu, Věrko?
11. 7. 2014 14:42
a šlo by recept na ten medovy elixir?
20. 10. 2013 09:51
cathleen:Proti chuti nic.jen výluh z ořechů je prostě černý jako bota.jinak je taky super jakýkoliv likér vyrobený doma.letos morušový,bezový a pak medový elixír doporučuji...jsou na něj potřeba víčka z plástů když se meduje.dal mi ochutnat jeden starý včelař a musel jsem si udělat taky.ještě ,že máme ty naše pilné včelky.jo a k té lihovitosti je to likér a né vypalovač kotlů.a pokud se přidá ten cukr pak je měření stejně nepřesné,ale toho alkoholu je tam prostě tolik kolik má být.jinak pokud můžete slaďte medem je to pak s tou medovou příchutí úplně někde jinde.pokud to dělá člověk s láskou bude to vždy vynikající.a o léčivosti ořechového likéru není pochyb.
18. 7. 2012 11:13
zdravím,
ořechovku jsem letos dělala poprvé a podařila se. Ale je jí málo, dá se ještě teď natrhat ořechy? Někde jsem četla, že snad skoro do konce července se dají ořechy ještě sbírat.
díky
ořechovku jsem letos dělala poprvé a podařila se. Ale je jí málo, dá se ještě teď natrhat ořechy? Někde jsem četla, že snad skoro do konce července se dají ořechy ještě sbírat.
díky
11. 7. 2012 09:27
prosim o radu.Asi jsem neco podelal,protoze jsem orechovku nalozil ze 47 procentni koralky presne podle receptu a po 2 tydnech jsem to dnes meril a ma uz jen slabych 15 procent. doufam ze ten cukr se pridava az nakonec celeho procesu louhovani?? kdo poradi co s tim ?? pridat treba lih??? nevim co s tim.dekuji za rady uz dopredu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 1 hodinou
Sýrový chléb
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 3 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hrnková buchta (s čímkoliv)
TynkaBal uvařila před 11 minutami
Marinovaný kuřecí řízek v kukuřičném kabátě
Hanka004 uvařila před 22 minutami
Marinovaná pomerančová kuřecí prsa
tara23 uvařila před 23 minutami
Houbová polévka na paprice
Monyk uvařila před 54 minutami
Dršťková polévka z hlívy
Fitulka uvařil před 1 hodinou
Vepřový řízek naruby
katka.zaple uvařila před 1 hodinou
Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
sm57@seznam.cz uvařila před 2 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 7 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak poznat kvalitní vlašské ořechy? Jen takové se hodí ke konzumaci, při špatném prosušení nebo skladování snadno chytnou plíseň
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak uchovat a zpracovat ořechy. Vyzkoušejte rady a tipy na jejich využití
Další recepty
Tématické fráze: domácí ořechovka top recepty domácí ořechovka jak se dělá ořechovka domaci orechovka recept vyroba domaci orechovky výroba domácí ořechovice recept na domácí ořechovku nejlepsi orechovka výroba domácí ořechovky ze slivovice ořechovka ze slivovice recept domaci orechovka domácí ořechovice recept na výrobu ořechovice vyroba orechoveho likeru orechovka s medem výroba ořechovice recepty domácí ořechovka výroba domácí ořechový likér domácí výroba ořechovky ořechovice s medem
Suroviny: ořechy, skořice celá, koření hřebíček, květ muškátový, vodka, cukr, voda
Ořechovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zp5O
28 názorů