Postup přípravy
Krok 1: Kuchyňsky upravenou rybku si vyfiletujeme (shora naříznout k páteři, pak pokračovat podél kostí a totéž z druhé strany). Vzniknou nám 2 krásné filetky z každé rybičky. Každý osolíme, okořeníme.
Krok 2: Pekáč vymažeme olivovým olejem, poklademe rybkami, na každý dáme poctivý kousek másla a dáme péct.
Krok 3: Trochu podlijeme a pečeme nejprve asi půl hodiny pod alobalem nebo poklicí, pak sejmeme a dopečeme kůrčičku (lepší je péct déle a mírně, aby změkly kosti, jsou dost odolné).
Krok 4: Podáváme s farmářským salátem (okurka, paprika, cibule, rajče, farmářský dresing). Dobré je i s bramborovou kaší.
Zveřejněno 10. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená bílá ryba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7V0B
Moje poznámka
Pečená bílá ryba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7V0B
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 15 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 9 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 11 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 11 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 13 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 13 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 13 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 14 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 14 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 14 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 14 hodinami
Tématické fráze:
bila ryba,
pečena ryba,
co je to bílá ryba,
bila ryba recept,
recept na rybu karas,
pecena ryba recept,
pecena plotice,
recepty na ryby karas,
bila ryba recepty,
bila ryba, recept,
ryba karas,
bile ryby,
recept na pečenou rybu,
jak upect rybu,
ryba plotice,
co je bila ryba,
recepty z bílých ryb,
pečené plotice,
www recepty z karase,
plotice pečena
Suroviny:
plotice,
sůl,
pepř,
kmín celý,
česnek,
máslo,
olej olivový
Komentáře (5)
p.s. příště doporučuju opravdu jen tak obalit a usmažit filetky. Pokapat něčím ostrým (tabasco) a super mega grundle jsou na světě
Jinak bílé ryby dělám docela často (v sezóně, když nachytám), většinou do salátu nebo smažené jako řízečky. A zjistil jsem jednu zvláštnůstku, tyhle ryby jsou dobré jen malé, vytáhl jsem 45 cm dlouhou plotici, váha přes kilo a bylo to velmi nedobré maso. Na tolik, že zbytek oběda dojedly naše kočky :)