Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 169 kJ / 996 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,98 g |
Tuky | 107,93 g |
Vláknina | 0,20 g |
Cholesterol | 213 mg |
Sodík | 73 mg |
Sůl | 0,18 g |
Sacharidy | 2,20 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 22. 6. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí majonéza za 10 sekund
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/77Yr
Moje poznámka
Domácí majonéza za 10 sekund
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/77Yr
Nejnovější recepty
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno před 14 hodinami
Dort Oreo bez vajec
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí yakitori
Přidáno 30. 6. 2025 21:11
Kuřecí tandoori špízy s koriandrovou omáčkou
Přidáno 30. 6. 2025 21:05
Grilovaná kachní prsa
Přidáno 30. 6. 2025 20:59
Barbecue kuře
Přidáno 30. 6. 2025 20:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
janakrejzarova před 14 hodinami
Brokolicová polévka
Kajkajak před 14 hodinami
Koprová omáčka
radekfiala před 15 hodinami
Cuketové soudky plněné sýrem a šunkou
KrisZaezemi před 15 hodinami
Špaldový koláč s pudinkem a jablky
Zabiczka před 17 hodinami
Smetanová polévka s kysaným červeným zelím
MirekFM před 17 hodinami
Jogurtový ovocný koláč
maminka Machulka před 17 hodinami
Buchta "Orgasmus"
veronika_straka před 18 hodinami
Makový koláč s třešněmi
Moanka před 21 hodinami
Vepřové plátky s těstovinami
Moanka před 21 hodinami
Tématické fráze:
majonéza ládi hrušky,
recept na domácí majonézu,
majonéza podle ládi hrušky,
láďa hruška majoneza,
domácí majonéza,
tatarská omáčka ládi hrušky,
majoneza od ladi hrusky,
recept majonéza,
tatarka podle ládi hrušky,
majoneza lada hruska,
top recepty domácí majonéza,
recepty ládi hrušky majoneza,
tatarka ládi hrušky,
lada hruska domaci majoneza,
hruška majonéza,
domaci majoneza podle ladi hrusky,
domácí majonéza recept,
majonéza podle hrusky,
dietni majoneza ladi hrusky,
láďa hruška tatarka
Suroviny:
olej,
žloutek,
hořčice plnotučná,
sůl,
pepř,
cukr,
šťáva citronová
Komentáře (20)
Ale mě neberte vážně, dělala jsem za život tak desetkrát a povede se cca každá druhá.
Píšete: " ŠLEHALA jednou pomaleji (při nižších otáčkách), po druhé rychleji..."
Možná jste se jen nepřesně vyjádřila, ale toto je rcp na ponorný mixer... Takže MIXOVAT v úzké nádobě
Recept nemám odzkoušený, ale tento: http://www.labuznik.cz/recept/vtipna-majoneza-fofr... funguje na 101%
Edit:
Jj, už ho vidím i v podobných zde na TOP
Ponořit mixér až na dno, zapnout a pomalu táhnout vzhůru - nespěchat, uvidíte sama dle tvorby majonézy, vše je odzkoušeno, viz
www.youtube.com/watch?v=UR2_TT_6Prg
youtu.be/Qrtq5cXkwPY
...pokud by si mixovala podle uvedeného receptu (Ivaan), pak by byla naopak hustší.
U majonézy platí - čím víc oleje, tím je hustší. Na fotce je vidět, že ji máš řídkou. Abys to pochápala, nutno vyzkoušet.
(nazelenalá je. Máš trochu ujetý barvy ve foťáku)