Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelový krém

Ať už pečete dort nebo jiný zákusek, přijde vám vhod lahodný karamelový krém. Tento jemný máslový krém navíc voní kávou, která se používá k jeho přípravě. Recept není složitý a zvládnou ho i začínající kuchařky.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby chladnutí pudinku

35 min (25 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby chladnutí pudinku)

26. 11. 2008 13:46

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 056 kJ / 2 403 kcal
Bílkoviny2,11 g
Tuky205,52 g
Vláknina0,40 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy136,12 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Máslo i karamelová kaše musí mít stejnou teplotu, aby se krém nesrazil.

Lze ochutit i malinko rumem.

Recept není můj, ale ta příprava se mi zdála jednoduchá a je to zase něco jiného, než krém z vařeného Salka :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Alzbetina Prk.

24. 12. 2021 20:08

Krém je super, přidala jsem do něj opražené mleté ořechy a hodlám s ním slepovat laskonky <3

Janka

4. 12. 2013 05:07

Devcata uz leta mam osvedceny recept na to,aby se neudelal skraloup na pudingu,vezmu si kousek masla z lednice a jeste horky ho potru po celem povrchu.Skraloup se neudela a ma i prijemnou chut.;-)

Jaaja Jaaja

21. 4. 2013 14:22

Tana - já bych dala mléko nebo i smetanu, nic se podle mě nemůže stát, jen karamel pořádně rozvařit. Máslo před zašleháním karamelu musí mít stejnou teplotu, mohl by se ti krém srazit.

Tana

21. 4. 2013 14:04

mohu do kremu misto kávy dat smetanu?? prosim za rychlou odpověď:-*

Majdula

28. 8. 2011 11:07

Výborný, manžel byl nadšen a návštěva taky. Díky :-K

Lucka

26. 2. 2011 12:38

Jelikož nikdo z rodiny není milovníkem máslového krému, tak tento zase takový úspěch neměl. Je moc máslový :-( Možná by stačilo méně másla, ale jelikož jsem ho dělala poprvé, šla jsem podle receptu ...www.toprecepty.czwww.toprecepty.cz

Gabina

8. 12. 2009 13:55

Katty, já myslím, že by to klidně šlo. Tady máš receptů spoustu, zkus zadat podle oblíbených ingrediencí ;-)

katty

7. 12. 2009 17:30

Myslíte, že by se tímto krémem mohly pospojovat BeBe sušenky,že by se to k sobě hodilo ?Čekám tchány a všechny recepty co mám mi příjdou chronicky známé.Už nevím co...:-))

Dana

30. 9. 2009 16:15

vidím ,že tu máte problémy s folií.. a tak mě napadl, vám napsat ,,fígl" který nás učili ve škole, když jsem se učila na cukrářku, puding jednoduse posypete mouckovym cukrem ,a skraloup se taky neudela.. a az ho jdete zpracovavat, tak puding se zbytky cukru na povrchu proste promichate, a mate krasnou pudinkovou hmotu.a pokud by se vam to zdálo příliš sladké, tak prostě uvaříte puding bez cukru, aby v něm byl jen ten který nasypete na povrch. kde ho staci opravdu malinko, jen aby byl pokryty cely povrch, a je to ;)

majka

19. 8. 2009 18:03

Jsem ráda, že ten krém měl úspěch. :-)

Marta Marta

1. 8. 2009 18:25

výborný krém:yes: - už má místo v oblíbených:-p

Gabina

28. 11. 2008 14:32

Hello neboj, mám to vyzkoušený:-)) Někdy se taky pár kapiček srazí na té folii, ale rozhodně se ta folie na pudink nepřilepí. Jde to krásně sundat a bez škraloupu :yes:

Hella Hella (moderátorka)

27. 11. 2008 21:00

Tak jestli můžu taky se svojí troškou do mlýna: Uvařený pudink stačí přikrýt pokličkou nebo potáhnout folií hrnec. Kapky páry se nahoře srazí, padají dolů na povrch pudinku a nemůže se ten škraloup utvořit. Myslím, že kdyby se ta folie položila přímo na pudink, tak se na něj přilepí a bude se pak muset ten pudink z ní sundavat. Jinak já jsem sem dávala recept na karamelový dort, kde je také karamelový krém, ale bez kávy - viz http://www.toprecepty.cz/recept/2251-karamelovy-do...

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 11. 2008 20:50

No, prosím. On, ne ona, co naděláme:-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 11. 2008 20:50

spagetko. Paprika, nebo Parika, on si to Markéta nějak přebere, to nic!;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: krém ze salka krém ze salka bez vaření krém z karamelového salka krém ze salka a másla karamel ze salka karamelový krém z karamelového salka máslový krém ze salka jak se dělá karamelový krém krém ze salka recept salko krém kremy ze salka máslový krém se salkem krem se salkem krem se salka salko krem recept krém z vařeného salka vaření salka krém salko recept na krém ze salka salko karamel

Suroviny: cukr krupice, káva rozpustná, voda, pudink vanilkový, máslo

TopRecepty.cz

Karamelový krém

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYPj