Roláda s karamelovým krémem

Hella Kuchařka: Hella

Doba přípravy: 30 min Moučníky , Záviny, rolády 21 názorů

Suroviny

Těsto:
3 vejce
80 g cukru krupice
80 g hladké mouky
20 g kakaa
Krém:
100 ml smetany ke šlehání (půl balení)
100 g cukru krupice nebo krystalu
100 g másla
ananas nebo broskve (nemusí být)
50 g strouhaných ořechů mandlí nebo čokoláda na posypání
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do tuhého sněhu z bílků a cukru zašleháme žloutky a prosátou mouku s kakaem. Těsto pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při 180 °C asi 10 min. Upečený plát poprášíme hladkou moukou, obrátíme na další plech. Z vychladlého pak sundáme papír, potřeme krémem (3 lžíce si necháme stranou na potření rolády), posypeme drobně pokrájeným a v utěrce osušeným ananasem nebo broskvemi a roládu zavineme. Zbytkem krému roládu pomažeme a posypeme strouhanými ořechy nebo čokoládou.

  2. Krém: Cukr necháme v kastrůlku na plotně zkaramelizovat, přilejeme horkou smetanu a krátce povaříme. Necháme vychladit, nejlépe do druhého dne, ale stačí i 1/2 hod v lednici. Vychladlou směs napůl ušleháme a po kouskách přidáváme povolené máslo (né tekuté) a vyšleháme v pevný tuhý krém. Je nutné, aby suroviny měly stejnou teplotu, krém by se mohl srazit. Pokud se nám to stane, stačí mísu s krémem zespodu trochu ohřát (nebo na 10-20 s do mikrovlnky) a znovu vyšlehat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 71 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Roláda s karamelovým krémem

  • RubyRom RubyRom

  • giowanka giowanka(neregistrovaná)

    málo krému ale jinak to docela ujde :-)

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

  • Hella Hella(autorka receptu)

    K tomu balení bych jen dodala, že toto je těsto ze 3 vajec (většinou se dělá roláda z 5-6), takže těsto je dost tenké na velký plech.

    Odpovědět

  • Severinka Severinka

    Helo, díky za vysvětlení, už mám vytištěno v nejbližší době určitě vyzkouším:-K. A Jani nemyslela jsem si že bych plnila krémem hned za tepla, ale zavinout nechat vychladnou, rozvinout,naplnit a znova zavinout, přesně jak to popsala Hela.:-D

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Ano, jde zabalit zastudena. Důležité je, aby nebyla pečením vysušená. U tmavého těsta se špatně pozná, že už je upečené, ale stačí si na něj prstem sáhnout, když nelepí, je hotové. Ale můžete použít i klasiku, horké zabalit, nechat vystydnout, znovu rozbalit a plnit.

    Odpovědět

  • Aneta Aneta

    ta vypadá moc pěkně:-*

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Severinka já myslím, že za tepla by se ten krém roztekl;-)

    Odpovědět

  • Severinka Severinka

    No Jani, to jsem si všimla, ale myslela jsem že roláda jde zavinout jen za tepla. No vida zase jsem o něco chytřejší - jde to i za studena:-D:-D

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Severinko, soudě podle této věty..."Z vychladlého pak sundáme papír, potřeme krémem"..myslím, že ano;-)

    Odpovědět

  • Severinka Severinka

    Nádhera:-!:-!I já přidávám bodík:-K:-KJen malý dotaz - nejsem zas až taková "kuchta" tu roládu zavinujete až za studena:-?:-?

    Odpovědět

  • Levik Levik

    Super-super-super,:-p:-p:-pukládám a uděluji bodík:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Hello, krása, ostatně, jako vždycky:-! Máš 7.boda:yes:

    Odpovědět

  • Betina Betina

  • Irrena Irrena

    Hello jako vždy skvělé:-p, posílám bodík:yes: a dávam do oblíbených:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: burizonová roláda roláda ze salka ořechová roláda s karamelovým krémem roláda s krémem roláda z burizonů piškotová roláda s karamelovým krémem krémová roláda burizonová roláda ze salka jak zavinout roladu burizony s karamelem roláda s krémem ze salka medova rolada s karamelovim kremem krémové rolády foto krémy do rolády rtoláda ze salka rolada s burizony roláda s karamelem burizonová roláda se salkem recepty s krémem ze salka krémy do rolád

Zapomněl/a jsem heslo