

Salát z pečené dýně s křenovou smetanou
Suroviny
- 1 dýně Hokkaido
- 2 PL olivového oleje
- grilovací koření na zeleninu
- 1 červená paprika
- nať jarní cibulky
- římský kmín
- 1 PL octa balsamico
- 200 g zakysané smetany
- křen (kolik kdo snese)
- sůl podle chuti
Postup přípravy receptu
Dýni nakrájíme na kostičky, promícháme s olejem a kořením a spolu s rozpůlenou paprikou upečeme v troubě doměkka.
Papriku nakrájíme na proužky (můžeme sloupnout slupku) a spolu s dýní vložíme do mísy. Posypeme římským kmínem (opatrně, je dost aromatický!), přidáme ocet a promícháme. Necháme v lednici vychladit.
Smetanu smícháme se solí a nastrouhaným křenem. Vychlazený salát posypeme nasekanou zelenou částí cibulky a buď smetanou přelijeme, nebo dip podáváme zvlášť v mističce.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Salát z pečené dýně s křenovou smetanou
-
Výborné! Netřeba dalších slov!
-
Super salátek Danči
-
rebeka: Nadi, já myslím, že ano.Máslovou dýni jsem ještě neměla, nevím, jak chutná
. Ale na zahrádce mi jedna dozrává, tak budu mít brzy premiéru!
-
-
Já si k tomu vždycky ještě upeču česnek. Moc výborný salát
-
to určitě vyzkouším
-
pohutnala bych si
šlo by to i s máslovou dýní
-
No to je krásný experiment
-
-
Ja by som bola nadšená tiež...
-
Moc děkuju za pochvalu, byl to takový experiment, ale musím říct, že chuť mě nadchla, ta kombinace nasládlé dýně a ostře pikantní smetany je přímo úžasná!
-
-
Ach ty dýně
přišla jsem jim na chuť teprve nedávno
toto bude jistě velmi dobré
-
Tak to je recept podľa môjho gusta
-
Dnes jsi opravdu krasne "dynovala". Salat i knedle, oboji primo uzasne!