Paratha - Překládané celozrnné placky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 623 kJ / 627 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,53 g |
Tuky | 31,40 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 78 mg |
Sodík | 3,20 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 73,03 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Atta je mouka, která se používá k výrobě většiny jihoasijských placek, jako čapátí, Roti, naan a puri. Většina mouky atta se mele z polotvrdých a tvrdých odrůd pšenice, které tvoří 90% z indické produkce pšenice, a přesněji se nazývá durum atta. Tvrdé pšenice mají vysoký obsah lepku (kompozitního proteinu, který dodává mouce pružnost). Tak se těsta vyrobená z mouky atta mohou zpracovat na velmi tenké placky.
Ghí je přepuštěné máslo nebo také přečištěné máslo. Ghí má vyšší bod přepalování (200-250°C) než původní máslo (150-180°C) a delší trvanlivost i mimo lednici.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 1. 2013 16:25
27. 1. 2013 15:37
27. 1. 2013 14:59
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnové kari s květákem, cuketou a rajčátky
Přidáno před 1 hodinou
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 11 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno před 23 hodinami
Květáková fritáta
Přidáno před 23 hodinami
Krůtí kapsy se špenátem a goudou
Přidáno před 23 hodinami
Hemenex v toustu
Přidáno 17. 4. 2024 08:22
Právě bylo uvařeno:
Tyčinky z jogurtu
12346 uvařila před 11 minutami
Domácí krtkův dort
12346 uvařila před 20 minutami
Nutrie (králík) pečená v marinádě
vesme uvařila před 1 hodinou
BUBLANINA ovocná
Frana74 uvařil před 9 hodinami
Extra rychlé lívance
aknorew uvařila před 11 hodinami
Řezy s Vitacitem
ruckovalucie uvařila před 11 hodinami
Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Lucie1001 uvařila před 12 hodinami
Pejsci - křehké sušenky z kondenzovaného mléka
Saratice uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Nepečený lehký tvarohový dortík: Jemný dezert se doslova rozplývá na jazyku, je snadný a potřebuje jen čas na vychlazení
Párky v rohlíku patří neodmyslitelně k rychlému občerstvení: Jaký je rozdíl mezi nimi a hot dogem?
Sezóna chřestu: Čerstvost poznáme při nákupu podle jeho ohebnosti a tvaru hlaviček, bílý chřest vydrží déle než zelený
Další recepty
Tématické fráze: durum recept placky z celozrnné mouky parátha mouka atta durum.recept paratha recept placka na durum recept na durum placky z celozrné mouky atta mouka durum placky indicke placky paratha durum placky roti durum těsto placka na durum recept těsto na durum placky na durum čapatí parathy
Suroviny: atta, mouka, ghee, voda, sůl
Paratha - Překládané celozrnné placky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PJ51
3 názory