

Plněné a smažené žampiony
Suroviny 2 porce
- 8 celých žampionů
- 1 řapík celeru
- 50 g anglické slaniny
- 50 g eidamu
- 50 g nivy
- 50 polosuchého salámu
- 2 vejce
- 1 lžíce smetany
- petrželka(pažitka)
- pepř
- sůl
- trojobal:
- hladká mouka
- vejce
- strouhanka a sůl
Postup přípravy receptu
U žampionů oddělíme nožičky, které buď nastrouháme, nebo nasekáme na maličké kousky, zrovna tak nastrouháme oba sýry, polosuchý salám i řapíkatý celer - pokud nám nejde strouhat, tak nadrobno posekáme a anglickou slaninu s pažitkou také nakrájíme nadrobno.
Všechno dáme do mísy, přidáme vejce, smetanu, pepř, osolíme(pozor!niva je slaná) a promícháme, pokud by se nám hmota zdála řídká, můžeme přidat malinko strouhanky-nebylo však třeba.
Touto hmotou naplníme hlavičky žampionů do kopule, která bude tvořit téměř kuličku.
Když máme připraveno, obalíme v trojobalu, nejprve v hladké mouce, pak v našlehaném osoleném vejci a nakonec ve strouhance.
Pak už jen usmažíme na oleji dozlatova po obou stranách.
Poznámka od kuchařky
Žampiony jsem dělala pro nás dva, na každou porci 4 kusy, ale přijela dcera, tak jsme se rozdělili a já ještě obalila a osmažila Surimi s humrovou příchutí a bylo toho dost! Podávala jsem s bramborovou kaší posypanou řapíkatými celerovými listy-pochutnali
jsme si.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Plněné a smažené žampiony
-
vyzkouším
-
Toto jídlo mám moc ráda
-
no mňamky.. žampošci jako malovaní
-
Kde jsou žampiony,tam jsem i já
Už jsem je dlouho nedělala a tyhle vypadají moc dobře
-
-
Já bych si pochutnala
-
hned bych si dala
-
Krásné, zdařilé a určitě moc chutné
-
také dělám, je to dobrota
-
vypadají úžasně,také je dělám
-
Ňaminka, bodík leti