

Plněné žampiony debrecínským bokem
Suroviny
- velké žampiony (3 na porci)
- 1 velkou cibuli
- 5 stroužků česneku
- 200 g uzeného Debrecínského boku
- 2 vajíčka
- 1/2 hrnku mléka
- lžíce strouhaného sýra
- 2 lžíce strouhanky
- sůl
- pepř
- sladká paprika
Postup přípravy receptu
Nožičky žampionů vylomíme a dáme do nádoby robota spolu s cibulí a česnekem.
Vše usekáme na jemno a dáme do mísy. Bok nakrájíme na kostky a také v robotu rozsekáme na jemno.
Suroviny smícháme a okořeníme a zahustíme strouhankou.
Sýr smícháme s mlékem a vnitřky kloboučků mlékem vytřeme, naplníme připravenou náplní.
Dáme do trouby péct na 180°C asi 20 minut a pak důkladně potřeme mlékem se sýrem a dáme ještě na 10 minut zapéct. Podáváme s brambory a okurkou nebo salátem.