Plněné žampiony

www.toprecepty.cz Kuchař:

Houby 2 názory

43
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Suroviny

8 velkých žampionů
6 brambor
sůl
bílý pepř
1 cibuli
40 dkg brokolice
10 dkg anglické slaniny
2 dcl smetany na šlehání
1/8 l mléka
2 lžíce solamylu
1 lžíci instantní polévky nebo práškového polévkového koření
svazek zelené petrželky
2 lžíce másla
strouhaný muškátový oříšek
2 lžíce parmazánu
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a uvaříme asi 20 minut.

  2. Opereme brokolici, rozebereme ji na malé růžičky, a asi 5 minut před dovařením brambor je přidáme k bramborám.

  3. Na omáčku nakrájíme slaninu na kostičky. Cibuli nasekáme nadrobno, očistíme a opláchneme žampiony, opatrně z nich vykroutíme nožky a ty nadrobno nakrájíme.

  4. V kastrolku dokřupava osmahneme slaninu, přidáme cibuli a nakrájené nožky žampionů. Krátce podusíme podlijeme smetanou a mlékem a ještě povaříme.

  5. Solamyl rozmícháte ve studené vodě a omáčku s ním zahustíme. Za stálého míchání necháme přejít varem. Dochutíme polévkovým kořením a pepřem.

  6. Brambory s brokolicí slijeme a rozmačkáme vidličkou. Přidáme tuk a okořeníme solí, pepřem a muškátem. Promícháme, až vznikne pyré, které naplníme do sáčku a ozdobně nastříkáme do hlaviček žampionů.

  7. Do ohnivzdorné nádoby nalijeme omáčku, do které jsme ještě zamíchali zelenou petrželku. Na ni vložíme žampiony a posypeme je strouhaným sýrem. Zapékáme je asi 5 - 8 minut v předehřáté troubě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky


Ohodnoťte recept: Plněné žampiony

  • Pejli Pejli

    týýý jo!! čumím!! krása!! Píšu ti jedna Papričko! :-D:-D

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Zajímavá chuť.Sýr,:yes:bramborory,slanina.brokolice a žampiony výborné

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo