Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čalamáda z cukety

Čalamáda z cukety je výborný způsob, jak připravit zásoby na zimu. Tahle pikantní zeleninová směs skvěle doplní maso, grilované pokrmy, nebo obložené talíře. V lednici vydrží týdny, zavařená ve sklenici celou zimu.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

stana5

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 746 kJ /
2 568 kcal
Bílkoviny30,90 g
Tuky204,88 g
Vláknina68,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8,59 g
Sůl20,60 g
Sacharidy132,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cukety oloupeme, nakrájíme na proužky. Ostatní ingredience nakrájíme a dáme do hrnce. Krok 2: Přidáme omáčky, kečup, olej, dochutíme, osolíme. Krok 3: Vaříme asi 40-60 minut. Pomalu mícháme. Hlídáme aby se nepřipálila. Krok 4: Plníme do sklenic. Jestli-že chcete zavařit, tak na 80 °C asi 15 minut.

Zveřejněno 12. 5. 2013

Poznámka autora stana5

Nemusíme zavařovat, u nás nevydrží dlouho. Dávám do omáček na špagety nebo pod guláš i jako přílohu k masu. Soli dávám jen lžičku, je tam sójová a worcesterová omáčka a ty jsou samy o sobě slané dost. Jestli to chcete méně pálivé, nemusíte dávat celý ostrý kečup. Můžete stáhnout dřív z plotny, je to na vaší chuti. Záleží na paprice, jestli už je hotová, (asi jako na lečo).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čalamáda z cukety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3r0x

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čalamáda z cukety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3r0x

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dobrá čalamáda nesmí chybět v žádné spíži. 😊

magdalenka: Díky za upozornenie, doplnila som tie kg. ;-)

JanaDorazinova: je to take omackovite volaco, ako autorka pise, na cestoviny, pod maso, gulas a pod. Evidentne je chyba aj v surovinach, urcite treba 1/2 kg papriky.

Omlouvám se, ale tohle mi přijde, jako protlak a ne čalamáda

vařím každý rok

tejaja:Ano ta cuketa se pomalu rozvaří.Ale má to dobrou chuť.

Za 60 min varenia sa nastrúhaná cuketa musí rozvariť, nie? :-O

Tématické fráze:
calamada z cukety, cuketova calamada, recepty z cukety čalamáda, calamada z cuket, čalamáda s cuketou, cuketa calamada, čalamáda s cukety, recepty cuketová čalamáda, čalamáda z cukety a paprik, calamady z cukety, calamada z cukety a papriky, čalamády cuketa paprika okurek, čalamáda na špagety, čalamáda cuketa, recept na čalamadu z cukety, recepty čalamáda s cukety, cuketové čalamády, recept na cuketová čalamáda, čalamáda z paprik a cukety, cuketa recepty čalamáda

Suroviny:
cuketa, cibule, kapie, sůl, olej, omáčka sojová, kečup sladký, kečup ostrý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu