

Kuře na mangu
Suroviny
- 4 porce:
- 4 kuřecího prsa
- 4 nakrájené jarní cibulky
- 1 zralé mango
- 3 lžíce vinný ocet
- 250 g kuskus
- 4,5 lžíce pomerančové zavařeniny
- 1 lžička mletého kmínu
- 6 lžiček hrubozrnné hořčice
Postup přípravy receptu
Počkejte, až bude v nějakém obchodě levné mango. Potom mango kupte a nechte ho tak týden dozrát.
Rozpalte troubu nebo gril na nejvyšší stupeň.
Mango oloupejte, vypeckujte, pokrájejte na menší kousky a promíchejte s většinou jarní cibulky, kmínem a octem.
V další nádobě připravte kuskus: Suchý kuskus zalijte 400 ml vroucí vody, osolte, zakryjte a dejte stranou.
Marinujte pokrájená prsa (kuřecí): Smíchejte zavařeninu s hořčicí, proužky masa položte na pekáč a potřete polovinou směsi.
Troubujte či grilujte (na nejvyšší stupeň!) 5 - 10 minut, potom maso otočte, pomažte zbytkem "glazury" a ještě 5 - 10 minut opékejte v nažhavené troubě. Kuře by mělo být propečené a "glazura" bublat. Tou dobou již bude připravený kuskus.
Smíchejte jej s mangovou omáčkou a podávejte s horkými kousky kuřete. Ozdobte zbytkem jarní cibulky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuře na mangu
-
Sice jsme to nepekli, ale smažili, kmín jsme měli jen celý, zavařeninu jen rybízovou a hořčici taky nějakou jinou, ale bylo to dobré i tak
-
Mango je super...já jsem žila s rodiči 15let v Pákistánu a mango nám rostlo na zahradě.
-
Mango zbožňuji, tak kuře na něm musí být dobrota