Kuře na mangu

www.zarovi.cz Kuchařka:

Drůbeží maso 3 názory

21

Suroviny

4 porce:
4 kuřecího prsa
4 nakrájené jarní cibulky
1 zralé mango
3 lžíce vinný ocet
250 g kuskus
4,5 lžíce pomerančové zavařeniny
1 lžička mletého kmínu
6 lžiček hrubozrnné hořčice
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Počkejte, až bude v nějakém obchodě levné mango. Potom mango kupte a nechte ho tak týden dozrát.

  2. Rozpalte troubu nebo gril na nejvyšší stupeň.

  3. Mango oloupejte, vypeckujte, pokrájejte na menší kousky a promíchejte s většinou jarní cibulky, kmínem a octem.

  4. V další nádobě připravte kuskus: Suchý kuskus zalijte 400 ml vroucí vody, osolte, zakryjte a dejte stranou.

  5. Marinujte pokrájená prsa (kuřecí): Smíchejte zavařeninu s hořčicí, proužky masa položte na pekáč a potřete polovinou směsi.

  6. Troubujte či grilujte (na nejvyšší stupeň!) 5 - 10 minut, potom maso otočte, pomažte zbytkem "glazury" a ještě 5 - 10 minut opékejte v nažhavené troubě. Kuře by mělo být propečené a "glazura" bublat. Tou dobou již bude připravený kuskus.

  7. Smíchejte jej s mangovou omáčkou a podávejte s horkými kousky kuřete. Ozdobte zbytkem jarní cibulky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kuře na mangu

  • Jana H. Jana H. (neregistrovaný)

    Sice jsme to nepekli, ale smažili, kmín jsme měli jen celý, zavařeninu jen rybízovou a hořčici taky nějakou jinou, ale bylo to dobré i tak ;-)

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Mango je super...já jsem žila s rodiči 15let v Pákistánu a mango nám rostlo na zahradě.:-p

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Mango zbožňuji, tak kuře na něm musí být dobrota:-p:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo