Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lívance bez vajec

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

18. 8. 2013 22:35

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 206 kJ / 1 483 kcal
Bílkoviny37,50 g
Tuky37,30 g
Vláknina2,40 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 1,30 g
Sůl3,00 g
Sacharidy248,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Lívance bez vajec vznikly náhodou - prostě jsem do těsta zapomněla dát vejce když jsem při vaření řešila ještě jiné záležitosti:-D, včetně toho, že nemám polohrubou mouku, tak jsem dala hladkou a hrubou. S těstem se zacházelo krásně, "absence" vejce (díky hladké mouce?)vůbec nebyla znát ani chuťově. Jen bylo těsto světlejší. To, že vejce chybí mi došlo až na konci pečení. Mléko bylo přímo od farmáře.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Taevita Taevita

11. 10. 2020 11:49

Děkuji za tenhle recept, pokud v něm nahradím kyselé mléko kyselým rostlinným mlékem, bude vhodné do Dělené stravy, kterou dodržuji. :yes:

Jikotka Jikotka

3. 6. 2015 14:52

Byly výborné i bez vajec...:-p

tejaja tejaja

16. 9. 2013 20:40

lidus: samozrejme :-) Veď to máte v recepte a kvalitné mlieko :-) Neviem, proste to bolo také mľandravé, keď som to chcela otočiť, hužvalo sa to. Je pravda, že množstvo múky nemáte presne napísané, ale cesto som robila také husté ako klasicky na lievance. Chuťovo tých 8 lievancov bolo dobrých, ale tvarovo...:-D:-D:-D

lidus

16. 9. 2013 20:19

tejaja: Tak to mě mrzí, nebyla třeba chyba v mouce? Nebo moc husté?Nebo nevím. Já je budu tento týden opakovat na zkoušku, protože mám domácí mléko - nechávám ho zkysnout právě na lívance. A teď mě napadlo - měla jste to mléko zkyslé? To je taky podstatné...:-/

tejaja tejaja

16. 9. 2013 13:25

Vyskúšala som, bohužiaľ, bez úspechu. :-// Neviem, možno je chyba u mňa...kysnuté cesto robím zásadne bez vajíčka, do palaciniek dávam vajíčka len symbolicky, nedávam ich tam, kde nemusím. Ale v tomto prípade to nešlo. Pri pečení sa to lepilo, nedalo sa to obrátiť, vznikla z toho akúsi polepené guličko-placka. Po 8 nepodarených lievancoch som to vzdala, pridala 3 vajíčka na ten liter mlieka, a šlo to jedna radosť. nádherné lievance. Takže ja osobne viac bez vajíčok robiť lievance nebudem. Je mi ľúto...:-( Chcela som pridať fotku, ale nedá sa.

lidus

19. 8. 2013 22:45

zuzun:jo jo, často si člověk myslí, že nemá z čeho vařit a pak zjistí, že to tak není:-))

zuzun

19. 8. 2013 21:38

recepty bez zakladnich surivon jsou skvely. Vetsinou mi neco doma chybi, a hlave vejce, moc je nejime takze nekupuju plato, abych pak nevyhazovala pukavce. Ted momentalne delam buchtu jen bez vajec, nikomu to u nas nevadi, stejne si drobi buchtu do jogurtu

lidus

19. 8. 2013 09:56

magdalenka: ona právě dobře pojí i ta hladká mouka. Teď jsem koukla na Vaše recepty - slanec z Chorvatska - tak ty upeču potomkovi na přivítanou z tábora - pořád na slanec vzpomíná a já též:-)

magdalenka magdalenka

19. 8. 2013 09:16

lidus: Ja som kedysi do pagáčov tiež zabudla dať vajce. Napriek tomu boli úžasné. Ktovie, či v tých buchtách od fb.lib to bolo poznať :-O (okrem farby).

lidus

19. 8. 2013 08:41

magdalenka:Děkuji:-D

lidus

19. 8. 2013 08:40

fb.lib - to samozřejmě vím, že vejce jsou v těstě hlavně jako pojivo. Tento recept nepovažuji za genialitu, prostě jsem zapomněla a to geniální moc není:-8 Guláš bez cibule jsem teda nezkoušela:-)), to si též nedovedu představit. Příště se budu samozřejmě snažit je tam dát jak se má, ale když je mít nebudu, klidně zopáknu. Jen jsem recept sem umístila pro ty, kteří neví co uvařit - upéct když jim chybí základní surovina, aby viděli, že i tak lze něco udělat a bude to k jídlu a třeba pro ty, co mají na vejce alergii jako další námět...No a a je krize, tak je to levnější varianta:-))

fb.lib fb.lib

19. 8. 2013 00:30

Nemohu posoudit jak dalece toto je geniální ale vím že vejce v lívancích nedělají jenom barvu ale je to pojivo a dělají hlavně chuť.Rozhodně lívance bez vajec a guláš bez cibule vařit nebudu.Já jsem zapomněl dát vejce do kynutého těsta a taky jsme ty bledulky buchty snědli ale proto nebudu buchty péci bez vajec. Zajímavější by bylo kdyby jste do palačinkového těsta něco přidala,vločky,,,, atd.:no:

magdalenka magdalenka

18. 8. 2013 22:57

Koľko geniálnych vecí vzniklo nedopatrením?:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: lívance bez vajec lívance bez vajec a droždí lívance recept lívance bez vejce livance bez vajíčka lívance bez vajíček recept na lívance lívance bez droždí recept na lívance bez droždí recept na lívance bez vajec lívance bez mléka lívance ze zkyslého mléka kynute livance bez vajec lívance bez vajec recept testo na livance bez vajec recepty lívance lívance palačinky ze zkyslého mléka lívance recept bez vajec recepty na lívance

Suroviny: mléko plnotučné, droždí, sůl, cukr krupice, mouka hladká, mouka hrubá, máslo, skořice, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Lívance bez vajec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OG8g