Zapečená cuketa od Lidus

Lidus Kuchař: Lidus

Doba přípravy: 45min 3 porce Zeleninová jídla 16 názorů

Suroviny

1 střední cuketa
1-2 kvalitní špekáčky
Eidam (přiměřeně)
2 vejce
sůl
pepř
grilovací koření
petrželka na ozdobu
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu i se slupkou nakrájíme na kolečka asi 1,5 cm silná, vykrojíme prostředky. Posolíme, necháme vypotit. Zapneme troubu na 200°C. Poté osušíme, posypeme grilovacím kořením.

  2. Nastrouháme špekáček, sýr, přidáme vejce, osolíme, opepříme, zamícháme. Pekáček vytřeme olejem, rozložíme na něj kolečka cukety, doprostřed koleček nandáme směs (s menší čepičkou.

  3. Vložíme do trouby. Pečeme 20-25 minut. Hotové posypeme nasekanou petrželkou.

Poznámka

Můžeme podávat s pečivem. Místo grilovacího koření použít koření na pizzu.

Vynikající je to na grilu. pochutnají si i odpůrci zeleniny:-D

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Zapečená cuketa od Lidus

  • magdalenka magdalenka

    Na plnenie a zapečenie používam väčšie cukety, alebo aj na omáčku. Na ostatné mám radšej menšie, nemusím lúpať a odstraňovať semienka a zdá sa mi aj jemnejšia. Malé nakladám ako uhorky.
    Recept sa mi pozdáva...:yes:

    Odpovědět

  • Lidus Lidus(neregistrovaný)

    Jana Remkova:Jojo, domácí je domácí - poctivá, nevyhnaná, tak jak má být:-)A proto i velká je dobrá. 1974Andrea - naprosto souhlas - maso je maso - 100%lepší, já měla doma v tu chvíli jen špekáček (masový od malovýrobce).

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Jana Remkova:Jani,já taky používám velké cukety a zrovna na tenhle recept jsou jako dělané. Nebo na cuketové zelí jsou dokonce lepší,než ty mladé. ;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    tejaja: a co se má dělat s cuketou, která už je větší? Vyhodit?:-O Odjakživa používám velké cukety, které mám od známých. Cukety z obchodu chutnají...jak říkal Mik Dandí, jako klíh! ::-D

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Přesně takhle dělám cukety taky a musím říc,že je mnohem lépe vypadající,když se náplň vloží dovnitř než na celé kolečko. Přidávám ještě česnek,kterým kolečka potřu,bylinky do náplně a spíše než z uzeninou,dělám s mletým masem.;-):yes:

    Odpovědět

  • MajkaM MajkaM

    My budeme mít nadúrodu cuket - už teď sklízíme, takže každý nový recept je dobrý. Tohle udělám asi na grilu.:yes::-p

    Odpovědět

  • Lidus Lidus(autor receptu)

    Až teď jsem si všimla, že se nenačetla fotografie - byť nekvalitní - foto mobil:-S. Tímto se olouvám:yes:.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-p+3:yes:Cuketa je sice problém:-/zatím v obchodě nemáme,ale recept je to hezký:yes:

    Odpovědět

  • Lidus Lidus(autor receptu)

    Diky za bodiky:-) Cuketa byla větší, průměr koleček byl 7 cm, dužnina asi 2 cm. Pokud je úroda a nestíháme zpracovat, sklízíme proto větší. Mám spadeno udělat to samé:-S s patizonem.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jana Pá: dík, jasné ;-):-K:yes:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Spagetko, cuketa do 10-15 cm nemá semena, jen se tvoří-jako,že už začínají, takže v obchodě cuketu do 15 cm koupíš bez semínek, jo, radím, protože mám své cukety (ale vyrostou asi až za 14 dní:-O),takže pokud myslí autorka střední-tak bude asi bez semínek a já bych ani nevykrajovala-jen nakrájela na kolečka a pak viz recept, Terezka dobře poradila:yes: Jo, k receptu je :yes::-p a určitě vyzkouším a proto mohu přidat "bodíka":-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    tejaja: teri, no jo, ale jak v krámě poznám, že cuketa ještě nevytvořila semena, asi by mě zabili, kdybych to chtěla rozkrojit ;-):-D, uveď spíš centimetry. Myslíš do 10? Nebo se to pozná i poklepem na ni?

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Cuketa by sa mala konzumovať nie veľká, len vo veľkosti, kedy ešte nemá dužinu so semenami ( na rozdiel od tekvice ). Potom netreba nič vykrajovať, ale náplň pekne naložiť na koliesko.
    Nápad je to dobrý :yes:;-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Cuketě se nebráním a tohle je další tip na dobrou baštu, bodík:yes:

    Odpovědět

  • Lidus Lidus(neregistrovaný)

    Ani ne - na prkýnku vykrojím nožem, pokud tam nějaká měkčí dužnina zůstane, vůbec nevadí. na chuť to nemá vliv.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: jak zpracovat cuketu zapečená cuketa recept vynikající jak zpracovat cukety zapecena cuketa zapecena cuketa na grilu zapecena cuketa s uzenym masem zapečená cuketa s uzeninou zapečené cukety na gril cuketa s uzeninou zapečená cuketa s uzeným recepty z cukety jak spracovat cukety jak spracovat cuketu dužnina z cukety cuketa s mletým masem zapečená cuketa recept cuketa zapečená cuketa recept vynikající jak zpracovat špeáčky zpracovat cuketa

Zapomněl/a jsem heslo