Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrachová polévka II.

Sytá hrachová polévka je plná masa z vepřových žeber a kořenové zeleniny. Můžete přidat uzeninu dle chuti a vyškvařený špek, který se s hrachem výborně doplňuje. Použijte hrách sušený, a to žlutý či zelený a vařte do měkka.

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 125 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 105 min

125 min (20 min příprava + 105 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 784 kJ /
1 860 kcal
Bílkoviny59,98 g
Tuky136,27 g
Vláknina40,65 g
Cholesterol 145 mg
Sodík 1,79 g
Sůl4,25 g
Sacharidy79,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Krok 2: Všechny suroviny (kromě špeku) vložíme do hlubokého hrnce a zalijeme asi 2 litry vody. Přivedeme k varu. Krok 3: Necháme povařit zhruba 1,5 hodiny a poté z hrnce vyjmeme žebírka a bobkový list. Krok 4: Ze žeber obereme maso, rozkrájíme ho na malé kousky a vhodíme zpět do hrnce. Krok 5: Podle chuti přidáme pepř a sůl, trochu muškátového oříšku a špetku hřebíčku. Krok 6: Špek pokrájíme na drobné kostičky a necháme v hrnci (nebo na pánvi) asi 15 minut vyškvařit. Přidáme do polévky. Krok 7: Na závěr nakrájíme do polévky na kousky uzeninu a již jen prohřejeme.

TIP: Hrachová polévka s párkem podle ČSN

Zveřejněno 17. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrachová polévka II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xln

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrachová polévka II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xln

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Mnaaaaaaam ♥️

Myšleno HRÁCH asi že ne hrášek zelený ale hrách suchý že ?

Kajkajak: Dobrý den, ano, do této hrachové polévky patří HRÁCH v suchém/sušeném stavu :) Pokud je použit čerstvý (či mražený), většinou je uveden jako HRÁŠEK. Recept jsem upravila, snad to již bude jasnější. Vidím ale, že se polévka povedla, tak dobrou chuť! Děkujeme za fotografii. Hezký den 😉

iveta.kroul: ano , polivečka byla vynikající, jen se po ní zaprášilo 😂😂😂❤️❤️❤️ koukám, že je to opraveno, mě totiž zmátlo, že tam bylo původně napsáno 500 g hrášku ❤️ tak proto jsem se ptala 😂😂😂

běda vám jak se mi to nepovede,běda vám.:-):-p

To mi uniklo. Ukládám:-O:yes::yes:+1

Tak jsem si až dnes všíml té polévky. Musím uznat./Jsem polívkovej/,. Je to opravdu bytelná. já bych ji uznal za více bodů i když to nejde. Tak aspoň + druhý. (2)

par veci jsem vynechala ale jinak velice dobry recept dekuji :-p

Tématické fráze:
hrachová polévka z čerstvého hrášku, hrachová polévka, hrachová polévka recept, hrachová polévka z čerstvého hrachu, hrachová polévka s uzeným, polévka z čerstvého hrášku, hrachová polévka top recepty, hrachová polévka ze sušeného hrachu, hrachová polévka ze zeleného hrašku, hrachová polévka z hrášku, hrachová polévka s uzeninou, hrášková polévka ze suseného hrachu, hrachová pol, recept hrachová polévka, polévka z čerstvého hrachu, recept na hrachovou polévku, polévka ze sušeného hrachu, polévka ze zeleneho hrachu, polévka ze zeleného hrášku, recepty hrachová polévka

Suroviny:
žebra vepřová, špek, cibule, pórek, celer, mrkev, hrách, bobkový list, ořech muškátový, koření hřebíček, uzenina, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu