Plněná, pečená vepřová kýta

Suroviny

700 g vepřové kýty
pečená rajčata
česnekovo-rajčatová směs
uherská klobása
čerstvá bazalka
2 mrkve
1/4 celeru
100 ml červeného vína
100 ml vývaru
50 ml olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu si umyjeme a nakrájíme na řízky, ale maso neprokrojíme až do konce, ale necháme asi 1 cm neprokrojený.
    Klobásu nakrájíme na plátky.
    Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kostičky, ty vložíme do pekáče, zalejeme vínem a vývarem.

  2. Každý plát masa potřeme česnekovo-rajčatovou směsí, poklademe plátkem klobásy, lístky bazalky a pečenými rajčaty. Tak naplníme celou kýtu,zafixujeme párátky, vložíme do připraveného pekáče, hodně potřeme česnekovo-rajčatovou směsí a přelijeme olivovým olejem.

  3. Pečeme pod poklicí na 180°C, cca 1,5 hodiny. Po dobu pečení, maso přeléváme výpekem.

  4. Hotové maso vyjmeme a uložíme v teple, výpek se zeleninou rozmixujeme a tímto sosem přelijeme maso, nebo přílohu.

Komentáře k receptu Plněná, pečená vepřová kýta

Tématické fráze: pečená vepřová kyta plněná vepřová kýta vepřova kýta pečená pečená vepřová kýta recepty vepřová kýta pečená kýta plněná kýta vepřová kýta plnena pečená vepřová kýta nejlepší recepty pečená kýta vepřová veprova kyta recepty veprova kyta recept recepty plněná vepřová kýta pečená vepřová kýta recept veprova pecena kyta recepty vepřová kýta pečená vepřová kýta nejlepší recepty recept na pečenou vepřovou kýtu vepřová kýta plněná recepty recept pecena veprova kyta