

Plněná, pečená vepřová kýta
Suroviny
- 700 g vepřové kýty
- pečená rajčata
- česnekovo-rajčatová směs
- uherská klobása
- čerstvá bazalka
- 2 mrkve
- 1/4 celeru
- 100 ml červeného vína
- 100 ml vývaru
- 50 ml olivového oleje
Postup přípravy receptu
Vepřovou kýtu si umyjeme a nakrájíme na řízky, ale maso neprokrojíme až do konce, ale necháme asi 1 cm neprokrojený.
Klobásu nakrájíme na plátky.
Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kostičky, ty vložíme do pekáče, zalejeme vínem a vývarem.Každý plát masa potřeme česnekovo-rajčatovou směsí, poklademe plátkem klobásy, lístky bazalky a pečenými rajčaty. Tak naplníme celou kýtu,zafixujeme párátky, vložíme do připraveného pekáče, hodně potřeme česnekovo-rajčatovou směsí a přelijeme olivovým olejem.
Pečeme pod poklicí na 180°C, cca 1,5 hodiny. Po dobu pečení, maso přeléváme výpekem.
Hotové maso vyjmeme a uložíme v teple, výpek se zeleninou rozmixujeme a tímto sosem přelijeme maso, nebo přílohu.
Poznámka od kuchařky
http://www.toprecepty.cz/recept/13809-pecena-rajca...
http://www.toprecepty.cz/recept/28774-cesnekovo-ra...
Příloha: http://www.toprecepty.cz/recept/28609-cuketove-nok...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Plněná, pečená vepřová kýta
-
krásný recept
-
Tohle vypadá moc dobře
+18
Včetně fotopostupu
-
Chambord:Příloha jsou cuketové noky od rebeky v poznámce je receptík
, vřele doporučuji, jsou moooc dobré
-
Krásné, jistě výtečné, to jsou knedle, myslím přílohu? Dáte recept?
-
Moc děkuji za milé komentáře
rebeka:Jsem ráda, že je omluvenka přijata
Už budu hodná -
Hezký recept
-
nofrona: Nofronko, krásný recept a krásné fotky, co víc si přát...dobrota z toho přímo čiší a já musím dát 14.bod
-
Kde ses flákala?
, mňááám
-
Delší dobu postrádám tvé krásné receptíky!!
-
Moc pěkné Markét
Do těch pečených rajčat jsem se zamilovala
-
no kde jsi byla tak dlouho
pokud je toto omluvenka, budiž
moooc krásný recept i prezentace.. prostě luxusní papání -
varilamyskakasicku:Díky Ivčo
-
Moc pěkný, vyzkouším.
-
No, ahojky, tak jsem ráda, že jsi zde a hned krásný receptík, dávám prvního bodíka