Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koblihy z odpalovaného těsta

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

5. 4. 2014 12:16

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie10 378 kJ / 2 480 kcal
Bílkoviny58,07 g
Tuky101,13 g
Vláknina6,90 g
Cholesterol 1,01 g
Sodík 1,20 g
Sůl2,83 g
Sacharidy331,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Koblihy z odpalovaného těsta, stočené do kroužku, s charakteristickým rýhováním, smažené ve vysoké vrstvě tuku a pak obalené v různých polevách nebo v cukru či skořici s cukrem, se ve Francii (a nejen tam) smaží na masopustní úterý. Ty co vidíte na obrázku byly s medovou polevou. Naleznete je i pod názvem cruller, který pochází z holandského kruler - vlnit se. Tyto koblihy se jedí tradičně také v Německu, v Dánsku (Klejner), nebo ve Švédsku (Klenäter). Z Evropy se rozšířily až za oceán a tak je naleznete i v Kalifornii. Koneckonců, pokud vidíte podobnost s Churros, taky nejste vedle. U každého takto kaloricky náročného experimentu se uklidňuju, že je to jednou za čas.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jarka skrobakova

13. 4. 2014 16:59

Nádhera Jituš :yes::yes::-K:-p

isindy isindy

8. 4. 2014 21:43

šmarja mami, ty potřebuješ nějaká další vnoučata či pravnoučata, ty jsi hříšně nevytížená a pak takhle provokuješ :-O:-O:-O:-D:-D a já na skypu poslouchám jen: jeeeeeeeee...kdy pojedeme za vašima???? :-D:-D:-D +1:yes::yes:

amalia amalia

8. 4. 2014 11:43

hriešne kalorické, ale také neodolateľné:-K Vyskúšam na svojich chlapoch a nezabudnem aspoň ochutnať;-):yes::yes::yes::-K

1974andrea 1974andrea

5. 4. 2014 21:03

To je skvělá záležitost, super provedení (Y);-)

zizala zizala (moderátorka)

5. 4. 2014 17:45

Nádhera :-O:yes::yes::-p

hosta hosta

5. 4. 2014 17:20

Díky všem, byly skvělé, Homer Simpson by měl boule za ušima:-D

Bibinka Bibinka

5. 4. 2014 17:08

Jituš, to není možné přejít a nedat ti bod č.9, je to nádherná práce a jistě jsou chutné-skvělééé.:yes:

suslajda suslajda

5. 4. 2014 16:17

No ty jsou úžasný:yes::yes:

spagetka spagetka

5. 4. 2014 16:03

No už vím, komu udělám radost Rozhodně do velikonoc upeču.:-p:-p:yes::yes:

yanull yanull

5. 4. 2014 15:49

Jitu, moc se Ti povedly, na trhu by se dlouho neohřály ;-):-):-K:yes: +6:yes:

Irrena Irrena

5. 4. 2014 14:02

Jsou krásné:yes:

magdalenka magdalenka

5. 4. 2014 13:59

To je krása!!! Krásny recept, fotky, popis, všetko...:yes: Nedávno som čítala o churros a uvažovala, či si dopriať (teda spraviť) alebo nie...

Jackie79

5. 4. 2014 13:31

:yes::yes:

Jitkas

5. 4. 2014 13:24

V Italii "Zeppole di San.Giuseppe" (koblihy Sv.Jozefa), delaji se hlavne v den jeho svatku. Podle povesti, kdyz Jozef s Marii a malym Jezisem museli uprchnout do Egypta, zivili se jejich vyrobou a prodejem.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: těsto na koblihy smazene odpalovane těsto koblizky z odpalovaneho těsta babicovy dobroty z 5.4.2014 odpalované těsto smazene bezlepkový churros smažené koblížky z z odpalovaného těsta tvary z odpalovaného těsta smažené věnečky recept babicovy dobroty recepty z 5.4.2014 koblihy z odpaloveho testa smažené odpalovane koblížky dobroty z odpalovaného těsta recept na koblihy kolečka z odpalovaného těsta koblihy churros koblizky z trhu recepty koblyhy koblihy testo zeppole

Suroviny: voda, máslo, cukr krystal, sůl, mouka hladká, vejce, bílek, olej, cukr moučkový, med, mléko

TopRecepty.cz

Koblihy z odpalovaného těsta

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9BR8