

Bezlepkové churros (čuros)
Suroviny
- 250 ml vody
- 80 g másla
- špetka soli
- 150 g bezlepkové mouky
- 5 vajec
- rovná lžička prášku do pečiva
- na obalení krupicový cukr se skořicí
Postup přípravy receptu
Do nádoby s nepřilnavým povrchem dáme vodu, sůl, máslo a necháme rozpustit.
Po rozpuštění vmícháme všechnu mouku. Mícháme, až se vše spojí v jeden kus.
Těsto vsypeme do šlehače a necháme aspoň důkladně šlehat do hladké jemné hmoty. Nebo jej zjemníme metlami.
Vyšlehanou hmotu vrátíme zpět do nádoby a odpalováním na kamnech propařujeme, až bude vláčné a nelepivé.
Necháme zchladnout, vrátíme do šlehače a opět prošleháme. Přidáváme po vejci a necháme rozšlehat dohladka.
Nakonec přidáme prášek do pečiva a necháme vychladnout.Sáček s velkou zdobící špičkou na krém vymažeme olejem a naplníme těstem.
V kastrolu rozpálíme vyšší vrstvu oleje, ale hned stáhneme teplotu na poloviční výkon.
Těsto pomocí sáčku vytlačujeme do oleje a můžeme si pomoci nůžkami, aby se oddělilo od zdobící špičky.
Smažíme dozlatova a následně obalíme ve skořicovém cukru.
Při smažení neodcházíme od plotny, rádo se to rychle připaluje.
Poznámka od kuchařky
Prvně jsme churros jedli v mexické restauraci a moc nám chutnalo. Vzhledem k tomu, že churros je z odpalovaného těsta, využila jsem receptu na věnečky. Dcera byla velmi spokojená.
Přidávám odkaz na vysvětlení, co je a odkud pochází churros:
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bezlepkové churros (čuros)
K receptu nejsou žádné komentáře.