Medvídek s fotopostupem
Dorty různých tvarů a chutí zdobí zpravidla stůl na narozeninové oslavě. V tomto receptu připravíme dort ve tvaru medvídka. Je z piškotového těsta a zdobený pudinkovo-máslovým krémem a marcipánovými ozdobami.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 368 kJ / 5 107 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,75 g |
Tuky | 217,12 g |
Vláknina | 10,60 g |
Cholesterol | 1,62 g |
Sodík | 1,11 g |
Sůl | 3,06 g |
Sacharidy | 666,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Upečeme klasický piškotový korpus (na medvídka z fotky 2 kusy, plech o rozměru cca 20x35 cm).
Krok 2: Vejce oddělíme na bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem do husté pěny. Přidáme olej, vodu a prosátou mouku s kypřicím práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
Krok 3: Dáme na plech vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou a pečeme na 170 °C.
Krok 4: Nachystáme si šablony z tvrdého papíru. Podle toho jak velkého medvídka budeme chtít udělat.
Po upečení a vychlazení vykrájíme korpus podle šablon, promažeme krémem a můžeme nožem dotvarovat do požadovaného tvaru medvídka. Viz foto postup. Krok 5: Na krém uvaříme z mléka, pudinků a kakaa hustý krém. Povrch překryjeme potravinářskou fólií, aby se nevytvořil škraloup a necháme vychladnout. Krok 6: Máslo pokojové teploty vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny a po lžících do něj zašleháváme uvařený pudink. Můžeme přidat také trochu rumu pro chuť a trvanlivost. Krok 7: Z odkrojených částí korpusu uděláme punčovinu (korpus, trochu krému, marmeláda = vše smíchat), kterou použijeme na vytvarování rukou, ocásku a domodelování hlavy případně nožek.) Medvídka můžeme pro jistotu zpevnit špejlí. Takhle připraveného medvídka dáme vychladit do lednice. Krok 8: Z marcipánu vymodelujeme uši, oči a čumák, které připevníme špejlí. A můžeme začít zdobit krémem, dle fantazie.
Po upečení a vychlazení vykrájíme korpus podle šablon, promažeme krémem a můžeme nožem dotvarovat do požadovaného tvaru medvídka. Viz foto postup. Krok 5: Na krém uvaříme z mléka, pudinků a kakaa hustý krém. Povrch překryjeme potravinářskou fólií, aby se nevytvořil škraloup a necháme vychladnout. Krok 6: Máslo pokojové teploty vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny a po lžících do něj zašleháváme uvařený pudink. Můžeme přidat také trochu rumu pro chuť a trvanlivost. Krok 7: Z odkrojených částí korpusu uděláme punčovinu (korpus, trochu krému, marmeláda = vše smíchat), kterou použijeme na vytvarování rukou, ocásku a domodelování hlavy případně nožek.) Medvídka můžeme pro jistotu zpevnit špejlí. Takhle připraveného medvídka dáme vychladit do lednice. Krok 8: Z marcipánu vymodelujeme uši, oči a čumák, které připevníme špejlí. A můžeme začít zdobit krémem, dle fantazie.
Zveřejněno 11. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medvídek s fotopostupem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0yPG
Moje poznámka
Medvídek s fotopostupem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0yPG
Nejnovější recepty
Asijské kuřecí kousky na sladkokyselo
Přidáno před 5 hodinami
Maková roláda s jahodami
Přidáno před 21 hodinami
Krémová mrkvová polévka s mozzarellou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Hermelín ve slanině
Přidáno 22. 5. 2025 11:37
Řecké bifteki s citronovými bramborami a tzatziki
Přidáno 22. 5. 2025 10:03
Grilované kuřecí à la šavarma
Přidáno 22. 5. 2025 08:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá rajská omáčka
Standby před 2 hodinami
Cuketová zeleninová polévka bez mouky
Lenka Sedlackova před 2 hodinami
Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák
janatka před 3 hodinami
Buchty na páře
janatka před 3 hodinami
Bábovka tvarohová
nicolxqe před 4 hodinami
Cibulačka po česku
Fitulka před 5 hodinami
Domácí rohlíky z majonézového těsta
janatka před 5 hodinami
Bageta / ciabatta
tecka před 6 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
panilek před 6 hodinami
Panna cotta - italský dezert
LouLou před 14 hodinami
Tématické fráze:
dort ve tvaru medvěda,
medvídek z marcipánu postup,
medvidek z marcipanu,
piškotový korpus na dorty medvídek,
piškotový medvídek,
kofilovy krem,
dort medvidek,
marcipanovy medvidek,
dort medvídek fotopostup,
dort medvěd,
dort medved postup,
postup na medvídka z marcipánu,
marcipánový medvídek postup,
medved dort sablona,
dort medvídek postup,
dort ve tvaru medvidka,
dorty ve tvaru medvěda,
sablona medveda,
šablona medvídka,
piskotovy medvidci
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka polohrubá,
kypřící prášek,
olej,
voda,
mouka hrubá,
mléko,
pudink vanilkový,
máslo,
cukr moučkový,
rum,
kakao,
čokoláda,
marcipánová modelovací hmota,
potravinářské barvivo,
marmeláda
Komentáře (30)
Moc se mi to líbí včetně popisu i fotopostupu