Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ochutit nebo obarvit marcipán můžete produkty koupenými nebo přírodními. Vyberte si
Zdroj: Toprecepty.cz

Na dorty a cukroví často potřebujeme marcipán pravý i falešný ochutit a obarvit. Ani s jedním to příliš nepřeháníme. Máme možnost přírodních i umělých barviv a ochucovadel. V následujícím článku pro vás máme několik důležitých tipů a rad.

Umělá ochucovadla koupíme v drogeriích nebo na cukrářských webech. Máme na výběr pestrou paletu barev, a dokonce i několik příchutí. Více ceněné jsou poslední dobou přírodní barviva i ochucovadla.

Jak a čím ochutit marcipán

Pravý marcipán nemusíme ochucovat, ochutí ho mandle, které obsahuje. Falešný marcipán je vhodné ochutit. Většinou to je tresť s názvem Sladká nebo intenzivnější Hořká mandle.
  • S potravinářskou trestí zacházíme opatrně, dávkujeme ji po kapkách.
  • Mezi přírodní ochucovadla patří výrazný alkohol, vanilkový extrakt nebo kakao. U alkoholu musíme dát pozor na nežádoucí zřídnutí hmoty.

Jak a čím obarvit marcipán

Pokud potřebujeme bílý marcipán, zvolíme ten ze sušeného mléka nebo bílých marshmallow. Ostatní jsou smetanově nebo pastelově zbarvené.

  • Pastelové barvy získáme u hmoty z barevných marshmallow. Musíme ale důsledně oddělit každou barvu bonbonů zvlášť, jinak výsledek bude nehezky zašedlý. 
  • Na barvení použijeme jednorázové rukavice nebo mikrotenový sáček. Ke hmotě přikápneme barvivo a důkladně prohněteme.  S intenzitou a paletou obarvení to nepřeháníme, aby výrobky byly vkusné.
  • Práškové barvivo rozpustíme v 1–2 kapkách vody.  Pozor musíme dát na nežádoucí zřídnutí hmoty. Jednodušší na používání je gelové barvivo.
  • Na dobarvení hotových výrobků použijeme potravinářské fixy, pudry nebo spray.
  • Mezi přírodní barviva patří kakao (nahradí část moučkového cukru), šťáva z borůvek, červené řepy, jahod, malin apod.  U tekutin ale dáváme pozor na nežádoucí zřídnutí hmoty.

Jak obarvit mléčný marcipán (tzn. ze sušeného mléka), na to se můžete podívat v našem videu. Postup je snadný, pokud víte, jak na to.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více