Kuřecí curry

opuncie Kuchař: opuncie

6 porcí Drůbeží maso 25 názorů

Suroviny

750 g kuřecího masa bez kůže a kostí
nakrájeného na větší kostky
2 střední cibule jemně nakrájené
5 drobně usekaných stroužků česneku
2 lžičky Madráské kari (hotová směs curry prášku)
2 lžičky kurkumy
2 lžičky garam masala
1 lžička mletého římského kmínu (pár semínek vcelku)
chilli práškové (podle chuti a odolnosti)
1 400 ml plechovka kokosového mléka
1 vrchovatá lžíce přepuštěného másla
1 400 ml plechovka krájených rajčat
1 vlažná voda (plechovka od rajčat)
nať koriandru
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechno nakrájíme a uchystáme na misky, abychom pak jen přidávali do pánve.

  2. Konzervy otevřeme, kokosové mléko rozdělíme - do šálku slejeme řídší poloprůhledné mléko, které je navrchu a v plechovce necháme krém.

  3. Na pánvi rozpálíme máslo a přidáme včechno koření. Používám velký wok z černého plechu. Asi minutu smažíme a během smažení přidáme 1 - 2 lžíce kokosového krému ze dna plechovky, aby se směs nespálila. Přidáme cibuli a po částečném zasmažení česnek. Smažíme už jen chvilku, aby nezhořkl.

  4. Do pánve vlejeme rajčata, plechovku naplníme teplou vodou a přilijeme k obsahu. Jakmile začne vařit, vložíme maso, stáhneme plamen, přiklopíme a jemně dusíme, spíš jenom táhneme 30 - 40 minut.

  5. Pak odklopíme, vlejeme řídké mléko i krém a dusíme ještě asi 15 minut. Okořeníme sekaným koriandrem a ozdobíme celými lístky. Já nesolím, ale kdo chce, může přisolit.

  6. Servírujeme s rýží, hladkou nebo okořeněnou trochu šafránem. Nejraději mám rýži dělanou v rýžovaru nebo v MW. Dobrý je k němu indická placka naan, nedělám ji, ale kupuju, potřebuje zvláštní pec. Jídlo nejlépe vypadá servírované v tradičních indických otevřených kotlících s velkými uchy.

  7. Tip: Pokud Vám jídlo (nejen toto, jakékoliv indické na základě curry směsi) přijde příliš pálivé, jeho pálivost lze zmírnit přidání bílého jogurtu. Jako nejlepší nápoj mi k jakémukoliv curry přijde čaj, třeba ten koloniální - hodně silný, černý, s trochou mléka. Dobrou chuť!

Poznámka

Fotografie plechovky kokosového mléka a curry prášků jsou staženy ze stránek e-shopu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí curry

  • michsamant michsamant

    pekna fotka :yes:

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka

    Ale ani tato se mi nezdá, je to jídlo dost tmavé:-( ráda bych ho také vyskoušela, kuřecí curry znám ale trochu jinak:-8

    Odpovědět

  • maris maris

    Radko, této fotky se to netýká, michsamant myslela jinou.

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka

    Já teda s michsamant musím souhlasit, nevím podle ingrediencí a barev použitého jídla to musí být světlejší:-O A zrovna tento tip kokosového mléka je dost hustý a výrazný bílé barvy a jídlo na obrázku je dost tmavé vůči tomu, no nevím, nebyl při vaření nějak změněn postup?

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

    Aby bolo jasne, o ktorej fotke som hovorila a nebola som tu za blbca (pretoze som si dovolila ozvat sa) http://niyasworld.blogspot.com/2009/11/tandoori-ch... Fotka cislo 2 na tomto linku. A nie je to ani kuracie kari, ale jahnacie. Takze bolo od veci tu na mna reagovat,ze kohosi bombardujem. Chcela som to prebrat v sukromi (cez vzkazy, co som aj urobila), aby tu nebola z toho zbytocna hadka, ale vidim,ze slusne sa tu asi ozaj nic neda a treba vsetko nahlas....

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

  • michsamant michsamant

    Nikoho som nebombardovala, slusne som napisala sukromnu spravu. Ked sa ktosi vykruca a jednoducho je to nefer, tak som to napisala teda sem, nech sa vyjadria ostatne uzivatelky. To je vsetko.

    Odpovědět

  • opuncie opuncie(autor receptu)

    Fotka jídla byla z mého archivu, ale ano, mezi fotografiemi byly i fotky převzaté ze stránek e-shopu. Vystavena trvalému bombardování ze strany Mischmanty jsem se rozhodla je odstranit.

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

    ta fotka nezodpoveda receptu a predpokladam,ze je stiahnuta z netu...ak sa uz mozu pridavat cudzie fotky, usmernite ma, dakujem

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Mňam :-p :yes::yes:

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Zajímavý recept:yes::yes:+8

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

    urcite?

    Odpovědět

  • opuncie opuncie(autor receptu)

    Na obrázku není, ale mám v zásobě recept s cizrnou.

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

    nezabudla si do surovin a postupu napisat lupany hrasok alebo sosovicu? lebo na obrazku to vidno.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, tady je to s kořením síla. jak už jsem se zmiňovala, taky fakt chcípl pes:-S. V Albertu nemají momentálně ani barevný pepř, co mi došel. Spagi se sousedy? Ti když mne vidí, už se ptají, co ode mne zase dnes bude vonět:-D a málokdo se vařením zabývá, jako já. Aspoň mám ten dojem. V tom malém obchůdku, co tady má soukromnice už když beru něco jiného, než běžný sortiment se ptají "tak co to dneska bude?" Jak píše Jenny, někdy se na mne v Albertu dívají, jako bych spadla z Marsu, díky Bohu za obchod OREL, jinak řečeno COOP, tam to možná není luxusní, jako v jiných marketech, ale oni mají mnohem víc, než Hypernova, Albert a Billa:-/

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: curry jak odstranit pálivost z jídla curry recept jak zmírnit pálivost jídla jak zmírnit pálivé jídlo jak odstranit pálivost jídla odstraneni palivosti odstraněni pálivosti jidla odstraneni palivosti paprik indické kuřecí curry recept na curry odstranění palivosti papriky recept curry jak zmírnit pálivost v jídle indicke curry pálivé papriky odstranění pálivosti curry recepty odstranění pálivosti pokrmu jak odstranit pálivost jak odstranit pálivost paprik

Zapomněl/a jsem heslo