Kynutá pizza
Kdo by neznal italskou klasiku v podobě kulaté křupavé, ale vláčné placky s bohatým zdobení z toho, co máte rádi? Pizza u nás našla své jisté místo na stolech, ať už jako rychlá večeře nebo třeba občerstvení na oslavy.
Suroviny pro 5 kusů
5kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 547 kJ / 2 521 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,30 g |
Tuky | 43,77 g |
Vláknina | 21,36 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,22 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 445,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z trochy vody, lžíce mouky, celého droždí a trošky krystalového cukru připravíme kvásek, který necháme vykynout asi 20 minut.
Krok 2: Do větší mísy nachystáme hladkou mouku se solí a následně přidáme vykynutý kvásek.
Poté přidáme olivový olej a postupným přiléváním vlažné vody zpracujeme v hladké těsto Krok 3: Těsto přikryjeme a v teple necháme kynout asi 45 minut. Těsto na pizzu musí pořádně nakynout. Krok 4: Nakynuté těsto přendáme na vál a rozdělíme jej na asi 5 stejných bochánků.
Každý z bochánků vyválíme na pořádně pomoučeném vále v kulatý základ na pizzu. Krok 5: Takto připravené těsto dozdobíme vším, co máme rádi na pizze - protlak, koření, sýr, šunka, zelenina, vejce,...
Pečeme v předehřáté troubě, asi 17 minut na nejvyšší možnou teplotu.
Poté přidáme olivový olej a postupným přiléváním vlažné vody zpracujeme v hladké těsto Krok 3: Těsto přikryjeme a v teple necháme kynout asi 45 minut. Těsto na pizzu musí pořádně nakynout. Krok 4: Nakynuté těsto přendáme na vál a rozdělíme jej na asi 5 stejných bochánků.
Každý z bochánků vyválíme na pořádně pomoučeném vále v kulatý základ na pizzu. Krok 5: Takto připravené těsto dozdobíme vším, co máme rádi na pizze - protlak, koření, sýr, šunka, zelenina, vejce,...
Pečeme v předehřáté troubě, asi 17 minut na nejvyšší možnou teplotu.
Zveřejněno 16. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynutá pizza
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yJA
Moje poznámka
Kynutá pizza
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yJA
Nejnovější recepty
Pečený hejk s hráškovou kaší (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 53 minutami
Dušená kedlubna - nízkosacharidová strava pro diabetiky
Přidáno před 1 hodinou
Fazolový salát s rajčaty
Přidáno před 6 hodinami
Čokoládové muffiny
Přidáno 11. 5. 2025 13:00
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Přidáno 11. 5. 2025 06:11
Sýrová tortilla à la garlic bread
Přidáno 11. 5. 2025 05:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Salát z ředkviček
faluska před 4 hodinami
Chlebová polévka
faluska před 4 hodinami
Buchtičky s vanilkovým krémem jako od babičky
Martina.j před 4 hodinami
Děrovaná buchta
sarkahumlova před 4 hodinami
Pikant zelí s klobásou
MilosCz před 5 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Cadik před 5 hodinami
Krémová polévka z červené čočky
TondaJ před 5 hodinami
Kanadský králík
tara23 před 5 hodinami
Kuřecí kousky v česnekovém těstíčku podle Čiriny
Helenakle před 6 hodinami
Losos s koprem, hořčicí a petrželovými brambory
Moanka před 6 hodinami
Tématické fráze:
kynutá pizza,
pica recept,
picca,
picca od ládi hrušky,
pizza kynutá,
domácí kynutá pizza,
kynuté těsto na pizzu,
picca recept,
recepty pica,
recept na kynutou pizzu,
recep na pizzu,
recepty ládi hrušky picca,
pica recepty,
pizza bez kynutí,
kynuta pizza recept,
pizza z kynutého těsta,
italska pica,
kynutá pica,
pizza recepty kynuta,
kynutá piza
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
sůl,
cukr krystal,
droždí,
olej olivový,
protlak rajčatový,
koření pizza,
sýr,
šunka,
Komentáře (26)
Pokud date syr na napln, vytvori vam "poklicku" a testo bude pod naplni uvarene.Pecte kratsi dobu v maximalne vyhrate troube.Idealne pouzijte mozzarellu, pokud ji nemate, tak jiny vysokotucny syr.