

Panenka na žampionovém lůžku
Suroviny 3 porce
- 600 g vepřové panenky
- sůl
- pepř
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce worcesteru
- 5 žampionů (velkých)
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- olej (na pánev)
Postup přípravy receptu
Vepřovou panenku očistíme od blan, osolíme a opepříme. V misce smícháme olej, hořčici a worcester, maso v marinádě obalíme a necháme uležet nejlépe přes noc v lednici.
V pánvi rozehřejeme olej a panenku na něm zprudka opečeme dohněda ze všech stran. Troubu rozehřejeme na 180°C, panenku dáme na pekáček a vložíme do trouby. Nepečeme více jak 30 minut!
V pánvi s výpekem rozpustíme máslo, vložíme na plátky nakrájené žampiony, které, až se voda odpaří, opečeme do hnědé barvy, můžeme na ně vylít zbytek marinády, restujeme do tuku, zasypeme moukou a zalijeme asi 2 dl vody. Povaříme a zredukujeme do požadované hustoty omáčky. Žampionovou omáčku dochutíme podle své chuti solí a pepřem.
Omáčku nalijeme na talíř a na ni položíme nakrájené plátky upečené panenky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Panenka na žampionovém lůžku
-
-
Ivulinko,moc povedená dobrota z mála surovin
-
Krásná fotka, příjemné jídlo
-
Ivulinko, paráda, lahodná krmě i fotka se Ti velmi povedla
+12
-
chuťové buňky tančí a ten pohled
úžasné
-
moc pěkné
-
ivulinko, chtěla bych u vás být na stravu
-
Recept i foto se mi moc líbí.
A manžel už vykřikuje, že toto může.
-
krásné
-
Jen se srdce směje
-
Krásný receptík
,moc se mi líbí a foto jako vždy na jedničku
+
-
ivulinka: líbí, líbi...
-
magdalenka: ahojky, u nás není problém sehnat toto masíčko pod 100 kč za 1 kg v podobě palců, což je část panenky.
Tohle byla ale celá panenka
Děkuji všem, kterým se recept líbí -
Z obrázku je vidět,že panenka je tak,jak má být, pěkně šťavnatá
a ten žampiónový faulenc-to prostě nemá chybu
-
Už som zistila, že u vás panenka frčí...
minule som hľadala nejakú úpravu a u teba mi ich vyšlo pár...(na koniec som spravila podobne ako teraz ty, len omáčka bola z lišek so smotanou).
Dnes si zas pridala krásny recept s exkluzívnou fotkou!