Panenka na žampionovém lůžku

ivulinka Kuchařka: ivulinka

Doba přípravy: 1 hod. 3 porce Vepřové maso 20 názorů

Suroviny

600 g vepřové panenky
sůl
pepř
2 lžíce oleje
2 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce worchestru
5 žampionů (velkých)
1 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
olej (na pánev)
Recept si zatím oblíbilo 33 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku očistíme od blan, osolíme a opepříme ji. V misce smícháme olej, hořčici a worcestr, maso v marinádě obalíme a necháme uležet nejlépe přes noc v lednici.

  2. V pánvi rozehřejeme olej a panenku na něm zprudka opečeme dohněda ze všech stran. Troubu rozehřejeme na 180°C, panenku dáme na pekáček a vložíme do trouby. Pečeme ne více jak 30 minut!

  3. V pánvi s výpekem rozpustíme máslo, vložíme na plátky nakrájené žampiony, které, až se voda odpaří, opečeme do hnědé barvy, můžeme na ně vylít zbytek marinády, vyrestujeme do tuku, zasypeme moukou a zalijeme asi 2 d cl vody, povaříme a zredukujeme do požadované hustoty omáčky. Žampionovou omáčku dochutíme podle své chuti solí a pepřem.

  4. Omáčku nalijeme na talíř a na ni položíme nakrájené plátky upečené panenky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 144 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Panenka na žampionovém lůžku

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Ivulinko,moc povedená dobrota z mála surovin:-K:-p:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Krásná fotka, příjemné jídlo :-p

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Ivulinko, paráda, lahodná krmě i fotka se Ti velmi povedla ;-):-p:yes::-K +12:yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    chuťové buňky tančí a ten pohled:yes::-D úžasné;-)

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p moc pěkné :-p:yes::-K

    Odpovědět

  • maris maris

    ivulinko, chtěla bych u vás být na stravu:-p:-):yes:

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    Recept i foto se mi moc líbí.:-):yes: A manžel už vykřikuje, že toto může.;-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    krásné :yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Jen se srdce směje:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Krásný receptík:-p,moc se mi líbí a foto jako vždy na jedničku;-):yes:+

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    ivulinka: líbí, líbi...:-D;-):yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    magdalenka: ahojky, u nás není problém sehnat toto masíčko pod 100 kč za 1 kg v podobě palců, což je část panenky.
    Tohle byla ale celá panenka;-)
    Děkuji všem, kterým se recept líbí:-K

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Z obrázku je vidět,že panenka je tak,jak má být, pěkně šťavnatá:yes: a ten žampiónový faulenc-to prostě nemá chybu:yes::yes::yes:;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Už som zistila, že u vás panenka frčí...:-)) minule som hľadala nejakú úpravu a u teba mi ich vyšlo pár...(na koniec som spravila podobne ako teraz ty, len omáčka bola z lišek so smotanou).
    Dnes si zas pridala krásny recept s exkluzívnou fotkou!:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vepřová panenka na hnědých žampiónech panenka recept vepřová panenka na hořčici top recepty z panenky faulenc recepty na panenku vepřová panenka v cibulovém lužku vepřová panenka a omáčka z lišek