Vepřová panenka na jablkách marinovaná s dijonskou hořčicí

Aronoele Kuchařka:

Doba přípravy: asi 1 hodina PT1H00M 4 porce Vepřové maso 9 názorů

513

Suroviny

2x panenská svíčková
2 červená jablka
3 lžíce másla
marináda:
cca 8 lžic olivového oleje
cca 3 lžíc dijonské hořčice
sušená bazalka
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na cca 1,5 cm plátky, které mírně naklepeme nařízneme okraj, posolíme a dáme do uzavíratelné misky. Smícháme metlou olivový olej s hořčicí, bazalkou a pepřem, touto marinádou přelijeme maso a promícháme. Misku s masem uzavřeme a dáme odležet do lednice alespoň na 2 hodiny.

  2. Maso dáme do pekáčku spolu s osminkami jablek, podlijeme trochou vody a při pečení maso poléváme. Asi 10 min před vyndáním z trouby přidáme plátky másla.

  3. Podáváme s opečenými brambory nebo s bramborovou kaší, poléváme vzniklou šťávou, kterou předtím dobře promícháme…

Poznámka

Nejlepší přílohou jsou brambory, předem uvařené do poloměkka, nakrájené na čtvrtky a opečené v troubě na olivovém oleji s mořskou solí a pepřem

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 32 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová panenka na jablkách marinovaná s dijonskou hořčicí

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Nejdříve jsem myslela,že udělám tento recept přesně,ale postupně jsem zjistila,že nemám žádané indigrience a tak jsem to musela trošku změnit,dala jsem kremžskou hořčici a místo bazalky kopr a libeček z mrazáku;-)Je to vynikající i když to nebylo přesně podle receptu.Dávám bod a určitě vyzkouším přesně podle receptu.;-):yes:+1 přidávám foto:-K

    Odpovědět

  • mimosa mimosa

    Dnes jsem toto dělala,chutnalo nám moc,jen nemám omáčku tak tmavou,protože jsem připečeniny nesetřela do pekáčku/myslím/Dávám bodík a fotku

    Odpovědět

  • Honza U Honza U(neregistrovaný)

    tak dnes uvařeno a teď snězeno. neměl jsem Dijon hořčici dal jsem plnotučnou. Bylo to úžasný. K tomu jsem udělal pečený nový brambory rozkrojený na půl, přelitý nivovo česněkovým dresinkem s domací majonézou ale jen maličko, abych nepřebil ta jablka.
    manželka hlásí proč vaří, když mi to tak jde:-):yes::yes::yes::-p

    Odpovědět

  • Spuname Spuname(neregistrovaný)

    jana73 - Tvoje fotky jsou vždy krásné, ale - neuraz se: tady u tohoto receptu jsou dvě téměř stejné fotky a jedna mohla být ze vzdálenějšího pohledu, lépe to jídlo vynikne;-)

    Odpovědět

  • rudanka rudanka(neregistrovaná)

    mňam,mňam :yes:

    Odpovědět

  • Romča Romča(neregistrovaná)

    Právě jsem dojedla a strašně jsem si pochutnala! jednoduché, rychlé a lahodné jídlo! Doporučuji!:-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tohle vidím na pohoštění mezi svátky :-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Jani, nádherná žravá fotka:-p:yes:

    Odpovědět

  • jana73 jana73

    Tak dnes uvařeno:-K šťáva k masu s jablkem je moc dobrá. Uděluji bod:yes: a přidávám fotku.

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: vepřová panenka recept nakládaná vepřová panenka vepřová pečeně na jablkách nakládaná vepřová panenka nadívaná panenka veprova panenka recept marináda s dijonskou hořčicí marinovaná vepřová pečeně vepřová panenka recepty marináda z dijonské hořčice vepřová pečeně s horčící vepřová panenka nejlepší recepty nadívaná vepřová panenka recept veprova panenka dijonska marinada vepřová pečeně pohlreich marináda na vepřovou panenku veprova panenka marinada nejlepsi veprova panenka vepřová pečeně na hořčici

Zapomněl/a jsem heslo