Vepřová panenka na jablkách marinovaná s dijonskou hořčicí

Aronoele Kuchařka:

Doba přípravy: asi 1 hodina PT1H00M 4 porce Vepřové maso 9 názorů

512

Suroviny

2x panenská svíčková
2 červená jablka
3 lžíce másla
Marináda:
cca 8 lžic olivového oleje
cca 3 lžíc dijonské hořčice
sušená bazalka
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na cca 1,5 cm plátky, které mírně naklepeme nařízneme okraj, posolíme a dáme do uzavíratelné misky. Smícháme metlou olivový olej s hořčicí, bazalkou a pepřem, touto marinádou přelijeme maso a promícháme. Misku s masem uzavřeme a dáme odležet do lednice alespoň na 2 hodiny.

  2. Maso dáme do pekáčku spolu s osminkami jablek, podlijeme trochou vody a při pečení maso poléváme. Asi 10 min před vyndáním z trouby přidáme plátky másla.

  3. Podáváme s opečenými brambory nebo s bramborovou kaší, poléváme vzniklou šťávou, kterou předtím dobře promícháme…

Poznámka

Nejlepší přílohou jsou brambory, předem uvařené do poloměkka, nakrájené na čtvrtky a opečené v troubě na olivovém oleji s mořskou solí a pepřem

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 32 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová panenka na jablkách marinovaná s dijonskou hořčicí

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Nejdříve jsem myslela,že udělám tento recept přesně,ale postupně jsem zjistila,že nemám žádané indigrience a tak jsem to musela trošku změnit,dala jsem kremžskou hořčici a místo bazalky kopr a libeček z mrazáku;-)Je to vynikající i když to nebylo přesně podle receptu.Dávám bod a určitě vyzkouším přesně podle receptu.;-):yes:+1 přidávám foto:-K

    Odpovědět

  • mimosa mimosa

    Dnes jsem toto dělala,chutnalo nám moc,jen nemám omáčku tak tmavou,protože jsem připečeniny nesetřela do pekáčku/myslím/Dávám bodík a fotku

    Odpovědět

  • Honza U Honza U(neregistrovaný)

    tak dnes uvařeno a teď snězeno. neměl jsem Dijon hořčici dal jsem plnotučnou. Bylo to úžasný. K tomu jsem udělal pečený nový brambory rozkrojený na půl, přelitý nivovo česněkovým dresinkem s domací majonézou ale jen maličko, abych nepřebil ta jablka.
    manželka hlásí proč vaří, když mi to tak jde:-):yes::yes::yes::-p

    Odpovědět

  • Spuname Spuname(neregistrovaný)

    jana73 - Tvoje fotky jsou vždy krásné, ale - neuraz se: tady u tohoto receptu jsou dvě téměř stejné fotky a jedna mohla být ze vzdálenějšího pohledu, lépe to jídlo vynikne;-)

    Odpovědět

  • rudanka rudanka(neregistrovaná)

    mňam,mňam :yes:

    Odpovědět

  • Romča Romča(neregistrovaná)

    Právě jsem dojedla a strašně jsem si pochutnala! jednoduché, rychlé a lahodné jídlo! Doporučuji!:-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tohle vidím na pohoštění mezi svátky :-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Jani, nádherná žravá fotka:-p:yes:

    Odpovědět

  • jana73 jana73

    Tak dnes uvařeno:-K šťáva k masu s jablkem je moc dobrá. Uděluji bod:yes: a přidávám fotku.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo