Vepřová panenka ve slanině na žampionech
Vepřová panenka je libové jemné maso, kterému obalení slaninou pomůže, aby se při tepelné úpravě nevysušilo. Žampiony pokrm výborně dochutí, vše spolu hezky ladí. Panenka ve slanině a na žampionech vám určitě zachutná.
Suroviny pro 1 porce
1 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 295 kJ / 70 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,13 g |
Tuky | 0,37 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 13,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Můj experiment. Záměrně neuvádím množství, každý použije tolik, kolik lidí bude u stolu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 4. 2015 22:44
Tak to si udělám ... mnamka :P
8. 8. 2014 22:10
Tomáš: Děkuji
8. 8. 2014 19:34
Naprosto luxusní
23. 5. 2013 19:15
Irule: Jééééé, to mám fakt velkou radost!!!
23. 5. 2013 19:07
Jani byl to luxusní oběd, podávala jsem s bramborovými lupínky. Takže děkuji, bodík už jsem poslala, teď jen foto
12. 3. 2013 17:26
rebeka: díky
12. 3. 2013 17:04
povedená panenka
11. 3. 2013 12:16
Dana61: Je to tak, může se to stát. Je to tak i s roštěnou. Musí být z mladého býka, jinak je tuhá
11. 3. 2013 11:46
nááádhera nádherně připravené i já mám z těchto minutek trauma minule jsem měla panenku snad ze stoleté svině uvnitř růžová, šťavnatá, ale tak tuhá, že se mi chtělo brečet
8. 3. 2013 23:25
Panenku, moc ráda dělávám a je výborná na mnoho způsobů, stejně tak i tento vypadá výborně, Jani, je to moc prima
8. 3. 2013 23:23
BILKOVAI: Ivetko, jde vždycky o poprvé, pak už je to otázka praxe, neboj, na té panence to jde pěkně, uvidíš, zkus, pak budeš mít sama radost
8. 3. 2013 19:29
BILKOVAI:Ivetko,nezaložíme klubJá to neumím ani z veřového masaNetroufnu si a Janě receptík chválím
Krásná bašta
Krásná bašta
8. 3. 2013 17:56
Neviem, komu skôr odpovedať.
Pani Remková ako vždy dáma, s vysokou kultúrou a skromnosťou zároveň.
Blahoželám a budem naďalej fandiť!
aple:
Viem veľmi dobre, kde sa táto časť mäsa nachádza.
JitkaS:
Potvrdené.
1974andrea:
To je otázka kulinárskej šikovnosti (alebo nešikovnosti). V našej domácnosti sa táto časť mäsa pripravuje veľmi často práve kvôli tomu, že nie je mastná a jej príprava trvá len niekoľko minút, čo v dnešnej dobe je tiež dôležité a z časových dôvodov temer nevyhnutné. Okrem toho je cenovo výhodnejšia, než napr. menejkvalitnejšie časti z hovädzieho mäsa.
Andrea:
Kultúra.
spagetka:
Súhlasím, ale napriek tomu tá zhoda názvu a meno futbalistu mi nejdú dohromady.
V niektorých európskych krajinách sa názov sviečková používa pre túto časť mäsa tak pre hovädzie, teľacie, bravčové, baranie, kuracie a morčacie mäso a samozrejme pre divinu. Má to tú výhodu, že je každému hneď jasné, že sa jedná o najlepiu časť toho-ktorého zvieraťa.
Dúfam, že môj "výlet" do našej spoločnej futbalovej histórie a politiky nespôsobil nič, čo by mohlo tak pri počítači ako pri sporáku niekoho nahnevať, že to do kulinárskych receptov nepatrí alebo vyvolať dojem, že chcem, aby sa nepoužíval názov "panenka" (v niektorých oblastiach Slovenska používajú toto slovo v spojení Panenka Mária - takže nielen futbalista...).
Pani Remková ako vždy dáma, s vysokou kultúrou a skromnosťou zároveň.
Blahoželám a budem naďalej fandiť!
aple:
Viem veľmi dobre, kde sa táto časť mäsa nachádza.
JitkaS:
Potvrdené.
1974andrea:
To je otázka kulinárskej šikovnosti (alebo nešikovnosti). V našej domácnosti sa táto časť mäsa pripravuje veľmi často práve kvôli tomu, že nie je mastná a jej príprava trvá len niekoľko minút, čo v dnešnej dobe je tiež dôležité a z časových dôvodov temer nevyhnutné. Okrem toho je cenovo výhodnejšia, než napr. menejkvalitnejšie časti z hovädzieho mäsa.
Andrea:
Kultúra.
spagetka:
Súhlasím, ale napriek tomu tá zhoda názvu a meno futbalistu mi nejdú dohromady.
V niektorých európskych krajinách sa názov sviečková používa pre túto časť mäsa tak pre hovädzie, teľacie, bravčové, baranie, kuracie a morčacie mäso a samozrejme pre divinu. Má to tú výhodu, že je každému hneď jasné, že sa jedná o najlepiu časť toho-ktorého zvieraťa.
Dúfam, že môj "výlet" do našej spoločnej futbalovej histórie a politiky nespôsobil nič, čo by mohlo tak pri počítači ako pri sporáku niekoho nahnevať, že to do kulinárskych receptov nepatrí alebo vyvolať dojem, že chcem, aby sa nepoužíval názov "panenka" (v niektorých oblastiach Slovenska používajú toto slovo v spojení Panenka Mária - takže nielen futbalista...).
8. 3. 2013 17:48
Jana Remkova :
8. 3. 2013 17:17
BILKOVAI: Tak to mne fakt Ivet těší, že s tím nemám problém jen já. Tuhle jsem fakt odhadla..HEURÉKA
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 13 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno před 21 hodinami
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno před 22 hodinami
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Přidáno 17. 3. 2024 17:09
Právě bylo uvařeno:
Zapékané těstoviny
Kamil@ uvařila před 5 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kamil@ uvařila před 5 hodinami
Vepřové plátky pečené s marinádou
MaminkaVladuska uvařila před 6 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
HolyBee uvařila před 8 hodinami
Šťouchané brambory
Alenka87 uvařila před 9 hodinami
Hradecká pomazánka
Saratice uvařila před 9 hodinami
Bramboračka
Kacasek25 uvařila před 9 hodinami
Cuketový krém s mrkví
annaval uvařila před 9 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
olivka uvařila před 10 hodinami
Rychlé ořechové řezy - hrnkové
Rosvi uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: veprova panenka recepty vepřová panenka vepřová panenka ve slanině vepřova panenka recept vepřová panenka na slanině vepřová panenka se slaninou a žampiony recepty z vepřové panenky vepřová svíčková panenka recept vepřová panenka na houbách recepty na vepřovou panenku vepřová panenka ve slanině recept vepřová svíčková na žampionech recept na svíčkovou panenku vepřová svíčková ve slanině panenka žampiony vepřová pannenka na žampionech recept na vepřovou panenku svickova ve slanine žampiony na slanině panenka se žampiony
Suroviny: panenka vepřová, žampióny, slanina anglická, cibule, sůl, pepř, olej, mouka hladká, voda
Vepřová panenka ve slanině na žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VZ4W
26 názorů