Domácí kremrole
Křupavé trubičky z listového těsta plněné nadýchanou sněhovou náplní jsou vítaným pohoštěním na svatbách a oslavách. S tímto receptem se přípravy nemusíte bát, provede vás krok za krokem, a kremrole se vám jistě povedou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 47 780 kJ / 11 420 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 157,41 g |
Tuky | 650,32 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 2,43 g |
Sodík | 7,02 g |
Sůl | 17,21 g |
Sacharidy | 1 219,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do větší zadělávací mísy nasypeme mouku, přímo do ní nastrouháme zmražená másla a během strouhání hoblinky promícháváme s moukou, nesmí se slepit.
Krok 2: Do odměrky rozklepneme vejce, přidáme ocet, sůl a dolijeme do 500 ml studenou vodou. Obsah odměrky vlijeme do mísy a nejprve mícháme vařečkou, pak vyklopíme na vál a dopracujeme rukama. Snažíme se těsto zbytečně dlouho nehníst, máslo se začne rozpouštět a těsto patlat, což není žádoucí.
Krok 3: Těsto rozdělíme na 4 díly, zabalíme do sáčku a dáme na 2 hodiny do chladu. Poté vyválíme plát na cca 3 mm silný, potřeme vajíčkem a rádlem nakrájíme pruhy cca 2,5-3 cm široké a cca 25-30 cm dlouhé.
Krok 4: V rukách promneme kousek másla, a pak v nich poválíme i každou trubičku, abychom ji máslem potřeli. Pásky těsta namotáme na formičky (začínáme od užší strany) a klademe na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 5: Pečeme na 190 °C asi 20 minut. Necháme mírně zchladnout a sundáme z formiček.
Krok 6: Náplň připravíme tak, že ušleháme bílky s cukrem ve vodní lázni do tuha. Bílky nejprve mírně vyšleháme do polo tuha, vložíme do vroucí lázně a přidáme cukr, následně šleháme do zhoustnutí cca 15 minut.
Krok 7: Sníh musí být horký a dělat špičky, které drží tvar. Pak odstavíme z lázně a dále šleháme do zchladnutí. Sníh naplníme do kremrolí pomocí cukrářského sáčku se zdobící špičkou.
Zveřejněno 28. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí kremrole
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jk95
Moje poznámka
Domácí kremrole
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jk95
Nejnovější recepty
Hermelín ve slanině
Přidáno před 3 hodinami
Řecké bifteki s citronovými bramborami a tzatziki
Přidáno před 4 hodinami
Grilované kuřecí à la šavarma
Přidáno před 6 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 7 hodinami
Sekaná s mrkví a polentou
Přidáno před 8 hodinami
Kosmatice se sýrem vhodné pro diabetiky
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovesné bramboráčky s minutkovým kuřecím masem
Jan Nemec před 27 minutami
Buchta z kompotu
Dagemar před 1 hodinou
Brokolicová polévka s vločkami
wimra před 2 hodinami
Knedlík z hladké mouky (pro nás, žijící v cizině)
Natalie74 před 2 hodinami
Brynzové placičky se špenátem
supec5978 před 3 hodinami
Gnocchi se sýrovou omáčkou
Sova1 před 3 hodinami
Rychlé tvarohové knedlíky ovocné
Markeeta před 3 hodinami
Lotrinské těstoviny
Stepanka.M. před 4 hodinami
Letní koláč
Freya98 před 4 hodinami
Tématické fráze:
domácí kremrole recept od babičky,
sníh do kremrolí,
kremrole,
domácí těsto na kremrole,
recept na kremrole,
vařený sníh do kremrolí,
kremrole recept,
recept na kremrole se sněhem,
recept na sníh do kremrolí,
recept kremrole,
kremrole se sněhem,
sníh do kremrolí recept,
recepty kremrole,
recepty na kremrole,
domácí kremrole těsto,
domaci kremlole,
kremrole z másla,
sníh na kremrole,
nejlepší domací kremrole,
nejlepší sníh do kremrolí
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
vejce,
ocet,
sůl,
bílek,
cukr moučkový,
vejce
Komentáře (18)