Jíška do zásoby, na potom
Jíška do zásoby je výborný pomocník v kuchyni. Domácí jíška je určitě lepší a zdravější než kupovaná a časově vás příliš nezatíží. Stačí si vzpomenout včas a udělat jí víc a přebytek uložit v chladničce nebo mrazáku. Pak je rychle po ruce. Jíškou se zahušťují mnohé polévky a omáčky.
Postup přípravy
Krok 1: Použijeme nepřilnavý hrnec, nejlépe se silnějším dnem. V něm rozpustíme tuk, vsypeme mouku a dobře rozmícháme, dohladka. Na mírném plameni pak za stálého (nebo velice častého) míchání smažíme, než jíška změní barvu - ze světlounké mírně ztmavne.
Krok 2: Trvá to přibližně 20 minut, než hotovou jíšku sundáme z ohně a opět za častého promíchávání necháme téměř vychladnout. Pak ji přendáme do zavařovací sklenice, necháme zcela vychladnout, zavřeme a uložíme do lednice.
Krok 3: Při použití másla je třeba dát pozor na jeho možné přepálení. Pokud přidáte mouky zbytečně moc, může jíška zhrudkovatět a bude se velmi špatně smažit.
Jak zahušťovat polévky a omáčky. Jde to různými způsoby
Zveřejněno 13. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jíška do zásoby, na potom
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1DwR
Moje poznámka
Jíška do zásoby, na potom
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1DwR
Nejnovější recepty
Květák, lilek a cizrna na způsob indické tikka masala
Přidáno před 1 hodinou
Rychlá zeleninová polévka à la boršč
Přidáno před 14 hodinami
Dančí maso na rajčatech
Přidáno před 21 hodinami
Ořechové pusinky s čokoládou
Přidáno před 23 hodinami
Stoleté ořechové kuličky
Přidáno před 23 hodinami
Hvězdičky s povidly a rumovou polevou
Přidáno 6. 11. 2024 09:56
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Radek Kašpárek vzpomíná, jak narazil s moravským zelím: S babiččiným receptem mě poslali do háje, říká
Svatomartinské akce v Praze a okolí: Kde ochutnáte vypečenou husu, kde zažijete šlapání zelí a kam vyrazit za mladými víny
Náš život s celiakií: Bezlepkové svatomartinské rohlíčky pro Áňu z těsta, které nemusí dlouho kynout
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarůžková pomazánka (dle Kluků v akci)
sofia_loren před 1 hodinou
Argentinská křídla
panXXX před 2 hodinami
Kuřecí čína
lunav1 před 2 hodinami
Střecha ze sušenek BeBe
Xion14 před 12 hodinami
Cuketové brownies
Xion14 před 13 hodinami
Drobenka na koláč
Barunka1 před 14 hodinami
Knedlík s vajíčkem
Orisek před 14 hodinami
Zadělávaný květák s brambory a koprem
Hannah64 před 15 hodinami
Americké lívance se skořicovým sirupem
JanTupesy před 16 hodinami
Vajíčková pomazánka trochu jinak
faluska před 21 hodinami
Tématické fráze:
domácí jíška,
máslová jíška,
jíška ze sádla,
lojova jiska,
jak dlouho vydrží jiska,
zásmažka do zásoby,
jak dlouho vařit jíšku,
domácí jíška do zásoby,
jíska,
jíška recept,
domácí světlá jíška,
jíška ze ze sádla,
jíška v lednici,
jak dlouho vydrží jíška v lednici,
lojová jíška recept,
svetla jíška recept,
lojova domácí jíška,
sadlová jiska,
máslová jíška do zásoby,
jak na domaci jíšku
Suroviny:
sádlo,
mouka hladká,
sádlo,
Komentáře (27)