Jíška do zásoby, na potom
Jíška do zásoby je výborný pomocník v kuchyni. Domácí jíška je určitě lepší a zdravější než kupovaná a časově vás příliš nezatíží. Stačí si vzpomenout včas a udělat jí víc a přebytek uložit v chladničce nebo mrazáku. Pak je rychle po ruce. Jíškou se zahušťují mnohé polévky a omáčky.
Postup přípravy
Krok 1: Použijeme nepřilnavý hrnec, nejlépe se silnějším dnem. V něm rozpustíme tuk, vsypeme mouku a dobře rozmícháme, dohladka. Na mírném plameni pak za stálého (nebo velice častého) míchání smažíme, než jíška změní barvu - ze světlounké mírně ztmavne.
Krok 2: Trvá to přibližně 20 minut, než hotovou jíšku sundáme z ohně a opět za častého promíchávání necháme téměř vychladnout. Pak ji přendáme do zavařovací sklenice, necháme zcela vychladnout, zavřeme a uložíme do lednice.
Krok 3: Při použití másla je třeba dát pozor na jeho možné přepálení. Pokud přidáte mouky zbytečně moc, může jíška zhrudkovatět a bude se velmi špatně smažit.
Jak zahušťovat polévky a omáčky. Jde to různými způsoby
Zveřejněno 13. 5. 2015 08:36
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jíška do zásoby, na potom
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1DwR
Moje poznámka
Jíška do zásoby, na potom
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1DwR
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Babiččiny masové placičky
Přidáno před 13 hodinami
Brownies s červenou řepou
Přidáno před 13 hodinami
Krémová omáčka s kuřecím masem a těstovinami
Přidáno před 14 hodinami
Nepečený Lotus cheesecake s tvarohem
Přidáno před 14 hodinami
Masové bramboráky
Přidáno před 15 hodinami
Dýňový dip
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Holka u plotny radí: Nepečený dýňový cheesecake krásně voní kořením a připravený je za chvilinku
Kuchařka Chili ve StarDance ukázala, jak se tančí šťouchané brambory: Jsem nadšený, chválil ji porotce Tománek
Vítěz MasterChef Česko Honza Albrecht si zavaří po boku Jana Punčocháře a ještě se sklenkou v ruce
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krémová houbová polévka
Annieslehoferova před 10 hodinami
Bílá sýrová polévka s česnekem a krutonky
Jura115 před 11 hodinami
Sušenky z ovesných vloček
Martina456 před 12 hodinami
Pikantní vejce s fazolemi a klobáskou
f-kikinka před 12 hodinami
Kapustičky se zázvorem a česnekem
pavlina.simr před 13 hodinami
Česnečka
iveta.kroul před 13 hodinami
Květáková polévka II
zdenka.s před 13 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
bilkova.zu před 13 hodinami
Křehké řezy à la kolínské řepánky
bilkova.zu před 13 hodinami
Tématické fráze:
domácí jíška,
máslová jíška,
jíška ze sádla,
lojova jiska,
jak dlouho vydrží jiska,
zásmažka do zásoby,
jak dlouho vařit jíšku,
domácí jíška do zásoby,
jíska,
jíška recept,
domácí světlá jíška,
jíška ze ze sádla,
jíška v lednici,
jak dlouho vydrží jíška v lednici,
lojová jíška recept,
svetla jíška recept,
lojova domácí jíška,
sadlová jiska,
máslová jíška do zásoby,
jak na domaci jíšku
Suroviny:
sádlo,
mouka hladká,
sádlo,
Komentáře (27)