Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 215 kJ / 51 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,47 g |
Tuky | 0,25 g |
Vláknina | 6,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 9,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zaječí filety omyjeme pod studenou vodou. Z obou stran osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Nakrájíme na větší kousky (já jsem měla cca 3x5 cm dlouhé).
Krok 2: Dno zapékací misky vyložíme sádlem, na to nasypeme na proužky nakrájenou cibuli. Poklademe kousky masa, můžeme přidat sádlo ještě na maso a necháme uležet v ledničce (já jsem nechala cca 3 hodiny).
Krok 3: Přikryté víkem dáme péct do trouby (měla jsem na 220 stupňů) a pečeme, než je maso měkké. Poté vyndáme maso ze zapékací misky a šťávu s cibulí rozmixujeme, tím vytvoříme omáčku. Maso vrátíme do omáčky a necháme ještě chvilku prohřát.
Podáváme s těstovinami.
Podáváme s těstovinami.
Zveřejněno 24. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zajíc pečený na cibuli a tymiánu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ORPg
Moje poznámka
Zajíc pečený na cibuli a tymiánu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ORPg
Nejnovější recepty
Broskvový kompot
Přidáno před 1 minutou
Cuketové placičky s nivou
Přidáno před 2 hodinami
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno před 16 hodinami
Naložený česnek v sádle
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaný kapr
Přidáno před 18 hodinami
Oreo dezert
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kakaový krém do řezů
Annanas před 1 minutou
Květáková polévka s vločkami a čerstvou majoránkou
ferda30 před 13 minutami
Langoše z bílého jogurtu - kelímkové
MáťaKuchtík před 15 minutami
Segedínský guláš
Larietern před 58 minutami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Cucka77 před 1 hodinou
Dokonalá mrkvová buchta
Sluncejasne před 2 hodinami
Extra rychlé lívance
m.medunova před 3 hodinami
Krůtí guláš
akalina1 před 5 hodinami
Bramborová krémová polévka se sýrem
Jan Nemec před 13 hodinami
Tyrolské Gröstle
Jan Nemec před 13 hodinami
Tématické fráze:
pečený zajíc na zelenině,
recept na pečeného zajíce,
zajic na cesneku,
jak dlouho pect zajice,
jak dlouho se peče zajíc,
recepty na pečeného zajíce,
zajic recepty,
zajic peceny na cesneku,
zajac na cibuli,
recepty zajíc,
peceny za,
recepty na zajíce,
zaječí sádlo,
pecenej zajic,
zajíc recept,
pečený zajíc na vine,
jak dlouhé péct zajíce,
zajíc na česneku recept,
zajic česneku,
pečený zajíc na česneku
Suroviny:
maso zaječí,
cibule,
tymián,
sůl,
pepř,
sádlo
Komentáře (3)