

Třešňová bublanina se zakysanou smetanou
Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 0 názorů
Suroviny
- 220 g zakysané smetany
- 5 vajec
- 100 g cukru Demerara
- 150 ml oleje
- 10 lžic mléka
- 1 vanilkový pudink (prášek)
- 300 g polohrubé mouky
- 1 KL prášku do pečiva
- cca 0,5 kg vypeckovaných třešní
- vanilkový cukr (není nutný)
- olej a polohrubá mouka na vymazání a vysypání plechu
Postup přípravy receptu
Vejce ušleháme s cukrem a postupně přidáme olej, mléko, zakysanou smetanu a nakonec pudinkový prášek a mouku s kypřícím práškem. Vymícháme hladké těsto. Pokud se nám zdá hodně husté, můžeme přidat pár lžic mléka.
Plech vymažeme olejem a vysypeme moukou.
Těsto vlijeme na plech, uhladíme a posypeme třešněmi. Můžeme posypat vanilkovým cukrem.
Pečeme na cca 180 stupňů cca 40 minut, řiďte se svou troubou.
Pokud se nám zdá bublanina i po upečení příliš světlá, můžeme na posleních pár minut stupně zvýšit, pěkně se "vybarví".
Poznámka
Originál receptu je z kuchařského sešitu Ovocné bublaniny a koláče z roku 2016. Upravila jsem si ho podle sebe.
Bublanina se zakysanou smetanou tu nějaká je, ale stejnou jsem nenašla. Těsto je jemné, bublanina není moc sladká, ale nám to tak vyhovuje. Navíc třešně dodají bublanině tu správnou kyselkavost.
Ovoce se může použít jakékoliv.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Ohodnoťte recept: Třešňová bublanina se zakysanou smetanou
K receptu nejsou žádné komentáře.