Třešňová bublanina se zakysanou smetanou

Suroviny

220 g zakysané smetany
5 vajec
100 g cukru Demerara
150 ml oleje
10 lžic mléka
1 vanilkový pudink (prášek)
300 g polohrubé mouky
1 KL prášku do pečiva
cca 0,5 kg vypeckovaných třešní
vanilkový cukr (není nutný)
olej a polohrubá mouka na vymazání a vysypání plechu

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem a postupně přidáme olej, mléko, zakysanou smetanu a nakonec pudinkový prášek a mouku s kypřícím práškem. Vymícháme hladké těsto. Pokud se nám zdá hodně husté, můžeme přidat pár lžic mléka.

  2. Plech vymažeme olejem a vysypeme moukou.

  3. Těsto vlijeme na plech, uhladíme a posypeme třešněmi. Můžeme posypat vanilkovým cukrem.

  4. Pečeme na cca 180 stupňů cca 40 minut, řiďte se svou troubou.

  5. Pokud se nám zdá bublanina i po upečení příliš světlá, můžeme na posleních pár minut stupně zvýšit, pěkně se "vybarví".

Poznámka od kuchařky

Originál receptu je z kuchařského sešitu Ovocné bublaniny a koláče z roku 2016. Upravila jsem si ho podle sebe.

Bublanina se zakysanou smetanou tu nějaká je, ale stejnou jsem nenašla. Těsto je jemné, bublanina není moc sladká, ale nám to tak vyhovuje. Navíc třešně dodají bublanině tu správnou kyselkavost.

Ovoce se může použít jakékoliv.

Komentáře k receptu Třešňová bublanina se zakysanou smetanou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: zakysaná smetana recepty třešňová buchta se zakysanou smetanou třešňová bublanina bublanina ze zakysané smetany bublanina se zakysanou smetanou bublanina ze smetana recept na třešňovou bublaninu bublanina se zakysanou zakysaná smetana recept třešňová buchta se se zakysanou smetanou jemna bublanina se zakysanou smetanou recepty se zakysanou smetanou ovocna bublanina se zakysanou kolac se zakysanou smetanou a tresnemi trsnova bublanina ze zakysane smetany tresnovy kolac se smetanou recept ovocná bublanina se zakysanou smetanou