Třešňová bublanina se zakysanou smetanou

Johanka128 Kuchařka: Johanka128

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 0 názorů

Recept si neoblíbil žádný kuchař

Suroviny

220 g zakysané smetany
5 vajec
100 g cukru Demerara
150 ml oleje
10 lžic mléka
1 vanilkový pudink (prášek)
300 g polohrubé mouky
1 KL prášku do pečiva
cca 0,5 kg vypeckovaných třešní
vanilkový cukr (není nutný)
olej a polohrubá mouka na vymazání a vysypání plechu
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem a postupně přidáme olej, mléko, zakysanou smetanu a nakonec pudinkový prášek a mouku s kypřícím práškem. Vymícháme hladké těsto. Pokud se nám zdá hodně husté, můžeme přidat pár lžic mléka.

  2. Plech vymažeme olejem a vysypeme moukou.

  3. Těsto vlijeme na plech, uhladíme a posypeme třešněmi. Můžeme posypat vanilkovým cukrem.

  4. Pečeme na cca 180 stupňů cca 40 minut, řiďte se svou troubou.

  5. Pokud se nám zdá bublanina i po upečení příliš světlá, můžeme na posleních pár minut stupně zvýšit, pěkně se "vybarví".

Poznámka

Originál receptu je z kuchařského sešitu Ovocné bublaniny a koláče z roku 2016. Upravila jsem si ho podle sebe.

Bublanina se zakysanou smetanou tu nějaká je, ale stejnou jsem nenašla. Těsto je jemné, bublanina není moc sladká, ale nám to tak vyhovuje. Navíc třešně dodají bublanině tu správnou kyselkavost.

Ovoce se může použít jakékoliv.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Třešňová bublanina se zakysanou smetanou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo