Vepřovo-uzená pečeně

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Vepřové maso 6 názorů

Suroviny

1/2 kg vepřového masa
1/2 kg uzeného masa
plátek sádla
1 cibule
6-8 stroužků česneku
3 lžíce kmínu
1/3 pytlíku šťáva k vepřové pečeni (Knorr,FIX-viz.foto)
asi 300 ml vody
sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oba druhy masa dáme na pekáč, kde máme připravený plátek sádla, posolíme ho ze všech stran -uzené méně a posypeme kmínem, podlijeme tak 100 ml vody a dáme péct do rozehřáté trouby.

  2. Zatím co se maso peče, uvaříme si zálivku: dáme 1/3 sypké směsi (Šťávy pro šťavnatou pečínku) do kastrůlku, rozmícháme ve 250 ml vody, přidáme cibuli nakrájenou na proužky a stroužky česneku nasekané, dáme na sporák a chvilku převaříme. Touto šťávou budeme podlévat maso po celou dobu pečení, které trvá u každého jinak, já pekla 90 minut a maso se pomalu rozpadalo.

Poznámka

Vytvořená šťávička z obou mas je chutí nejlepší, jakou jsme kdy jedli! Samozřejmě k tomu knedlo+zelo! Možná i pivko.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Vepřovo-uzená pečeně

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Dneska si tuto dobrůtku zopakuji a už se na ní těším:-p Masíka budou s chlupatými knedlíky a špenátem.:-p;-):yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Jani, ale nezešílíš nám viď, máš tady plno úkolů dávat recepty, tak bacha:-))já jsem na ty šťávičky trochu zatížená až umanutá-i své mamince jsem vždycky říkala: mamko, šťáva, musí být šťáva,musí mít pěknou barvu do tmava vypečením a měla by být silná a dobrá, pak je to ono,když tam namočíš ten knedlík ani by jsi maso nemusela mít:-!Maminka je dělala takový světloučký a řídký. říkala taťkovi, já nevím jak to ta naše Jana dělá, že má ty šťávy tak parádní a dobré. Můj tatínek si potrpěl na mojí vepřovou a kdykoliv jí dělám, tak si na něho vzpomenu, on by jí mohl jíst denně;-):yes::-)

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Bibi, to vypadá tak lákavě, :-D dala bych si, máš to za boďku:yes::-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    To bude určitě dobré :-p, já bych jen se solí počkala uplně nakonec - uzené je dost slané a v tom sáčku se šťávou je taky sůl.;-):yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Bibi, tvoje šťávy mne přivádějí k šílenství!:-))

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    :yes::yes:mňam!:yes::-p

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: uzená pečeně uzená vepřová pečeně uzená pečeně recept pečené uzené maso pečení pečené uzené uzené maso pečené vepřova pečeně pečení uzeného masa uzene pečene jak upéct uzené pomalu pečené maso pečeně vepřová pečeně nejlepší recepty recepty z vepřové pečeně uzené veprova uzena pecene jak upéct uzené maso uzená pečene recepty recepty veprova pecene

Zapomněl/a jsem heslo