Sulc z vepřových nožek

Anna Kocikova Kuchařka:

Doba přípravy: cca 1,5 hodiny+noční tuhnutí cca 1,5 litrů sulcu Studená kuchyně 4 názory

55

Suroviny

4 větší vepřové nožky
1 mrkev
1 cibule
4 stroužky česneku
10 kuliček pepře
10 kuliček jalovce
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
1 lžička soli
1 lžíce nasekaných lístků petržele nebo libečku (můžeme vynechat)
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kulaté koření a bobkové listy dáme do vajíčka na louhování čaje (pro pozdější snadné vyjmutí z vývaru).

  2. Nožky důkladně očistíme a dáme je do vhodného hrnce. Přidáme očištěnou zeleninu, koření, sůl a zalijeme studenou vodou tak, aby byly nožky ponořené.
    Slabým varem vaříme přikryté pokličkou doměkka. V obyčejném hrnci od doby varu cca 100 minut, v papiňáku cca 40 minut.

  3. Poté z hrnce vyndáme všechny suroviny a vývar prudkým varem zredukujeme o jednu třetinu.

  4. Nožky obereme, maso i kůže pomeleme na masovém mlýnku, mrkev drobně nakrájíme a vše dáme do vývaru. Přidáme zelenou petrželku, promícháme, nalijeme do vhodných formiček a necháme ztuhnout přes noc na chladném místě.

  5. Na talíři posypeme nakrájenou cibulí a pokapeme vodou naředěnou octem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sulc z vepřových nožek

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo