Angreštové čatní
Čatní je název pro hustou omáčku, připravovanou z rozličných surovin. Základem je zelenina nebo ovoce. Používá se k dochucení jídel z masa i vegetariánských, dobrá je i k sýrům.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 320 kJ / 316 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,76 g |
Tuky | 5,43 g |
Vláknina | 10,58 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 203 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 58,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji nechte zesklovatět cibuli nakrájenou na tenké plátky, opatrně, nesmí se vám připálit. Přidejte angrešt, který můžete lehce rozmačkat a strouhaný česnek a zázvor. Přiveďte k varu a přidejte postupně všechny ostatní ingredience.
Krok 2: Přidávejte je po částech a postupně ochutnávejte.
Krok 3: Vařte za stálého míchání, až se vám směs spojí v krásně táhlou kaši, kde bude stále znatelná struktura cibule i angreštu.
Krok 4: Čatní můžete podávat teplé nebo vychlazené.
Zveřejněno 3. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Angreštové čatní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lPo6
Moje poznámka
Angreštové čatní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lPo6
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 4 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 5 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 7 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno před 22 hodinami
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 1 hodinou
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 2 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 3 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 4 hodinami
Zapečené žampiony s Nivou
oligarda před 5 hodinami
Kedlubnové zelí
vanilj před 5 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
Denade před 7 hodinami
Vaječná pomazánka
Valis před 7 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Fitulka před 7 hodinami
Květáková polévka s koprem
Valis před 8 hodinami
Tématické fráze:
angreštové chutney,
chutney z angreštu,
recepty z angreštu,
chatni z angreštu,
angrestove chatni,
angreštové recepty,
čatní,
recept na čatní,
angrešové čatni,
chutney angrestove,
angreštové,
recept čatný,
angrešt recepty,
co se dělá z angreštu,
anreštové čatní,
angrest chutney,
angraštové čatní,
chatni z angreštu a meruňky,
angeštové čatní,
chutnej angeštový
Suroviny:
angrešt,
cibule bílá,
česnek,
zázvor čerstvý,
ocet vinný,
hořčice hrubozrnná,
cukr třtinový,
chilli paprika čerstvá,
olej
Komentáře (3)