Špenát sekaný a nejchutnější

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Přílohy 13 názorů

Suroviny

1 sáček sekaného špenátu(viz foto)
1 svazek mladé cibulky - nebo 1 větší
1 pořádná hrst kopru
trochu olivového oleje
1 lžička Vegety
100-150 ml kysané smetany,nebo jogurt
sůl pokud je třeba( nesolím, je slaná vegeta)
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Špenát dáme do síta, prolejeme studenou vodou a necháme okapat.

  2. Na olivový olej si dáme osmažit nadrobno nakrájenou cibulku, promícháme jí s Vegetou, přidáme sekaný špenát a dusíme tak 5 minut na mírné teplotě.

  3. Všechno pak promícháme s kysanou smetanou, nebo bílým jogurtem a stáhneme ze sporáku.

Poznámka

Tento špenát je opravdu výborný a mimo jiné se dá i mazat třeba na topinky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Špenát sekaný a nejchutnější

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-p+6:yes:Tento špenát je opravdu výborný a zahušťovat se nemusí,je takový hutnější,než protlak-do toho jíšku i vajíčka dávám.A s tím koprem,který máme moc rádi určitě vyzkouším:-p:-*

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Dneska bude s kuřecím plátkem a bramborama, už se na něj těším;-)

    Odpovědět

  • Martina-Brooklyn Martina-Brooklyn(neregistrovaný)

    Tak jsem prave udelala spenat s koprem! O kopru ve spenate jsem predtim nikdy neslysela a jsem moc prijemne prekvapena uzasnou chuti. Spenat s koprem je chutove mnohem lepsi nez cesnekova verze, alespon pro me. Diky moc za super recept!:yes:

    Odpovědět

  • Romana Romana(neregistrovaná)

    Špenát mám moc ráda, kopr taky, ale spojit tyto suroviny dohromady by mne nikdy nenapadlo. Rychlé a výborné. Díky za typ.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Marti, právě tenhle špenát nemusíš vůbec zahušťovat, je hustý sám o sobě úplně al dente, není tam žádná voda jako když uděláš ten drcený:-!Teď jsme ho měli k vepřu,úzo a knedle, ale pokud ho budu dělat, tak úplně ke všemu, kam se hodí-je opravdu lahodnej, tak jsem si špenát vždycky představovala;-)a ten kopr, no ňamičky mňam:-p:-D

    Odpovědět

  • Marta Marta

    Bibinko, špenát nezahušťuješ? Ani vajíčkem? Musím říct, že kopr ve špenátu mě skutečně láká k vyzkoušení :-) a ta zakysanka v něm taky vypadá zajímavě ;-). A k čemu ho servíruješ?

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Kopr máme rádi, do špenátu jsem ho ale nikdy nedávala. Tak co nejdřív vyzkouším, díky.

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Bibinko, ta zeleň:yes: ještě jsem nevyzkoušela tu tvojí zelenou polévku/byla od tebe, viď:-?/ a už se budu chystat na špenát, moc pěkné a určitě i dobré:-)) máš boďku:yes:

    Odpovědět

  • Katarinka Katarinka

    Ja dávam do špenátu hodne masla,potom je taký jemný:-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Magdalenko, samoízřejmě česnek dát můžeš, ale v tom případě ten kopr nedávej, to by se chutě mlátily. Já také požívám česnek, ale tady ne. Kopru opravdu hrstička a právě ten dodá tomu špenátu tak božskou chuť. Dělám špenát docela často a máme ho rádi, žádný se však tomuto nevyrovná, věř mi.;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Môžem sa spýtať na ten kopr? Obyčajne kombinujem špenát s cesnakom, tak si to dobre neviem predstaviť. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda

    Díky vyzkouším. ;-)

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

Tématické fráze: jak se dela spenat špenát jako příloha špenát příloha jídla ze špenátu špenát s jogurtem špenát priprava sekaneho spenatu drcený špenát přílohy ke špenátu jidlo ze spenatu špenát s kysanou smetanou zahušťování špenátu spenat ako priloha špenát recept špenát rcept spenat priloha recept příloha ke špenátu spenat drceny špenát recepty příloha špenát

Zapomněl/a jsem heslo