Pečený karlovarský knedlík podle magazínu Albert

jarda Kadic Kuchař: jarda Kadic

Doba přípravy: 20 + 20 minut Přílohy 18 názorů

Suroviny

320 g staršího pečiva
2 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
50 ml rozpuštěného vlažného másla
150 ml vlažného plnotučného mléka
nasekaná zelená petrželka
30 g hrubé mouky
trochu soli
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pečivo (např. rohlíky) nakrájíme na kostičky.

  2. V misce rozšleháme žloutky s máslem a mlékem. Trochu osolíme, nalijeme na pečivo, lehce promícháme.

  3. Pak přidáme petrželku, posypeme moukou a opatrně vmícháme sníh ze dvou bílků. Necháme chvilku odpočinout, potom rozdělíme na dvě části, utvoříme dvě šišky a uhladíme.

  4. Troubu předehřejeme na 200°C.

  5. Knedliky dáme na plech, podlijeme trochou vody a pečeme asi 15-20 minut, až budou mít zlatavou barvu.

Poznámka

Recept je opsaný z magazínu Albert, fotka je MarcelyPa.

Takže, recept je její.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 45 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečený karlovarský knedlík podle magazínu Albert

  • Milan Cexa Milan Cexa

    Z bílého chleba a bez petrželky :-D:yes: Výsledek je perfektní :-D Přidávám 2 fotky. Díky za recept, budu ho prosazovat tady v Bulharsku :-D

    Odpovědět

  • muricek muricek

  • MarcelaPa MarcelaPa

    Moc děkuji všem.:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Pečený neznám,moc se mi líbí:-K:-p:yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Vypadá a určitě chutná moc dobře :yes:

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Drobek, Masula: ;-) ALBERT magazín, aktuální číslo i archiv najdete zde:
    http://www.albert.cz/magazin-albert

    Odpovědět

  • Miluška Miluška(neregistrovaná)

    MarcelaPa::-) Vypadá moc dobře !!!

    Odpovědět

  • maris maris

    MarcelaPa: určitě by to šlo, ale spíš k pečenému masu:-)

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    maris: no, vidíš, zase jiný rozměr.:-) A jíte to také k omáčce?

    Odpovědět

  • maris maris

    U nás se tomu říká nádivka, někdy peču i ve formě na muffiny:-)

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    jarda Kadic::-8

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic(autor receptu)

    Masula: Kdyby ten knedlik Marcelka neuvařila a vyfoceny ho nedala do rubriky “Co dnes uvařit“,tak bych si na něj nevzpomněl:-O přitomjsem si ho v magazínu zatrhl,že ho budu muset zkusit;-) takže hlavní podíl má na tom Marcelka Pa:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    jarda Kadic: Jaroušku, nic nemaž, jsem ráda, že jsi sem recept dal,:-) také jsem o tom uvažovala. Přidala jsem ještě foto detailu. Hledala jsem zde stejný recept a opravdu tady takový není.

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka(moderátorka)

    Zajímavé:yes::-)

    Odpovědět

  • Masula Masula

    Tak u nás Albert je,ale nechodím tam pravidelně a tak se též k magazínu dostávám jen občas :-) a tento recept se mi moc líbí :yes: a tuto variantu neznám :-O díky Jarouškovi za uveřejnění receptu:yes::-K

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: pečený karlovarský knedlík pecene karlovarske knedliky karlovarský knedlík pečený v troubě karlovarský knedlík pečený pečený knedlík karlovarský knedlík recept karlovarský knedlík karlovarský pečený knedlík karlovarský knedlík v troubě karlovarské pečené knedlíky bramborový knedlík albert recept pečene knedliky karlovarský knedlík z trouby karlovarský pečený knedlík v troubě karlovarske knedliky pečeně karlovarské knedlíky pečené v troubě pečeny knedlíky pečeny karlovarsky knedlíky knedlik v troube knedlík pečený

Zapomněl/a jsem heslo