Pečené kuře, plněné kysaným zelím

jarda Kadic Kuchař: jarda Kadic

Doba přípravy: 2hodiny 45 minut ,4 Drůbeží maso 44 názorů

Suroviny

cca 1300 g kuřete
700 g kysané zelí (velká sklenice)
100 g klobásy , nejlépe pálivé (maďarská)
100 g anglické slaniny
1 cibule (větší)
3 stroužky česneku
sůl
koření na pečené kuře
zbylý lák ze zelí
voda (nebo černé pivo na podlití)
Recept si zatím oblíbilo 35 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zelí vyjmeme ze sklenice, trochu je zbavíme nálevu, ten si schováme (nevyždímat, opravdu jen trochu,jinak by bylo zelí suché).

  2. Polovinu klobásky si nakrájíme na drobné kousky, promícháme se zelím společně s půlkou drobně nakrájené cibule. Pokud je zelí opravdu hodně kyselé, přisladíme.

  3. To vše nacpeme do omytého a očištěného kuřete, sepneme, nebo zašijeme.

  4. Vložíme na pekáč společně s druhou polovinou klobásky, nakrájené na kolečka, slaninou na špalíčky, cibulí na měsíčky, česnekem.

  5. Zalijeme nálevem ze zelí, který jsme případně přisladili (já ho nechávám tak jak je), dolijeme vodou, popřípadě černým pivem, osolíme a dáme koření na pečené kuře.

  6. Při pečení podle potřeby podléváme.

  7. Pečeme přikryté na cca 180°C asi 1,1/2,až 2 hodiny, pak odkryjeme, přidáme teplotu a dopečeme do křupavé kůrčičky.

  8. Podáváme nejlépe s bramborovými knedlíky.

Poznámka

Tuhle úpravu kuřete jsem tady hledal a našel akorát s červeným dušeným zelím. Pokud jsem hledal špatně, tak mě neumlaťte.

Do zelí dejte jen půlku klobásky, krásně to zelí ovoni. Více není vždy lépe.

Recept znám přes 20 let od kamaráda (bývalého šéfkuchaře jednoho pražského hotelu)

2 kuchtíci zkoušeli podlít i trochou černého piva a moc chválili, tak jsem to přidal přímo do receptu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 701 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené kuře, plněné kysaným zelím

  • medanek medanek

    Vypadá to krásně, určitě vyzkouším :-):yes::yes:

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic(autor receptu)

    Tak dnes jsem plnil červeným zelím.A chutná nám spíš to bílé;-)ale taky ma něco do sebe:yes:

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic(autor receptu)

    Jan Nemec: Dik za vyzkoušení;-) a protože jsi druhý,který podléval ještě černým pivem, zakomponoval jsem to přímo do receptu:yes::yes:

    Odpovědět

  • Jan Nemec Jan Nemec

    Výborné, při pečení trošku podlito černým pivem. Pochoutka. Všem doporučuji. !!!:-p:yes:;-):yes:;-)

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic(autor receptu)

    amalia: :-K

    Odpovědět

  • amalia amalia

    paráda:-D:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic(autor receptu)

    brendy: dík:yes:
    mata 3636:dík za vyzkoušení i foto:yes:

    Odpovědět

  • mata3636 mata3636

    Vyskúšané, výborné. Mala som viac kapusty, tak som zvyšok dala do pekáča, pod kurča a k tomu klobása, cibuľa, cesnak. Tá kapusta nemala chybu! Vrelo odporúčam vyskúšať:yes: Dovolila som si pridať foto

    Odpovědět

  • brendy brendy

    jarda Kadic:Nádhera.Kuřátko jak malované a ta chuť nasátá do toho masíčka z toho zelí a té uzeniny to musí být teda papáníčko. :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic(autor receptu)

    Dnes jsem vyzkoušel to kuře, plněné bramborama.Do půlky kuřete jsem dal brambory,do půlky nádivku. Děvčata, žádný zázrak,je lepší si brambůrky udělat zvlášť.Akorát zabírají místo pro nádivku.

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic(autor receptu)

    katyvypl: teda.....tos mi udělala velkou radost :-K takže i s červeným zelím je to dobré:yes:;-) mamča má červené zelí radši,tak jí příště překvapím....:yes: a že není fotka,to vůbec nevadí;-) já, když to fotil,tak už jsem tak slintal,že jsem to musel přefotit, klepaly se mi ruce:-)):-D a fotka byla rozmazaná:-O;-)

    Odpovědět

  • katyvypl katyvypl

    Tak musím říct, že to byl fantastický kulinářský zážitek! :-* A sežrali jsme to s prominutím ještě dříve než jsme si vůbec stihli vzpomenout, že existuje něco jako fotoaparát... :-D

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic(autor receptu)

    katyvypl::-)) s červeným zkušenosti nemamo;-) Andrejka píše,že dělala.Napiš pak,jak chutnalo.;-) a kdyby byla fotečka .......;-)

    Odpovědět

  • katyvypl katyvypl

    Tak jsme včera koupili extra kvalitní a extra drahé kuře :-D , zelí manžel prosadil kysané červené a už se nám to peče v troubě. ;-) Děkuji za inspiraci. :-K

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic(autor receptu)

    Jana Remkova:, mysulka::-K:-K:-K

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: plněné kuře kysaným zelím kure plnene zelim pečene kuře se zelim pečené kuře na kysaném zelí kuře pečené v kysaném zelí kure pečene na zeli kuře na kysaným zelím kuře plněné kysaným zelím kuře pečené na kysaném zelí plnene kure kure se zelím kuře pečené se zelím kuře s kysaným zelím tncz úprava kuřat pecene kure plněné pečené kuře kuře na kysaném zelí kure na zeli s cernym pivem plnene kure zelim pečené kuře recept se zelím

Zapomněl/a jsem heslo