Žampiony smažené v těstíčku se zeleninovou oblohou
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 883 kJ / 211 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,36 g |
Tuky | 15,12 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 199 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 1,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tohle byla dnešní manželova rychlovka a moc jsme si pochutnali. Žampiony byli krásně šťavnaté a křehounké. Pro urychlení obalování lze obalovat tak po 5 najednou - dejte do těstíčka, opatrně děrovanou lžící nebo vidličkou obalte, přendejte do strouhanky a pak šup do tuku -je to méně pracné než s každým prckem zvlášť a taky se tolik nezapatláte.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 8. 2019 08:55
Výborný recept, v kombinaci se zeleninou nasytí a žampiony jsou výborné. Děkuji za tento recept!

4. 3. 2012 16:16
zdeněk:loupat žamprdóny?? proč?? nikdy jsme je neloupala a v poho



4. 3. 2012 16:11
Sám si vařím a sám peru a tohle jsem se hned naučil a hlavně jsem se zbavil toho loupání

16. 3. 2011 23:05
Vypadá to krásně
pastva pro oči ten talíř
hned bych si dala 



11. 5. 2009 19:09



11. 5. 2009 16:43
K tomu obalování - manžel to naházel po částech do těstíčka, lžící obalil, pak do strouhanky a pak do tuku, taky neobaloval po jednom. Jakž takž po sobě i uklidil
(já jako pochvalu - umyla nádobí 
)



11. 5. 2009 16:32
Šikovný manžel
, to by ten můj asi nikdy nedokázal. To by je raději rozkrájel na pánev a zalil vajíčkama, než by se s tím obaloval.






11. 5. 2009 16:00
Neloupané žampióny jsem ještě nezkoušela obalovat. Asi zvyk. Jinak těstíčko dělám stejně. Dělám ho i pro obalovaný květák. Všechen osolený květák (manžel má rád nepředvařený, který pod pokličkou při pomalém smažení se i dusí a změkne a víc mu prý voní květákem) najednou vložím do větší misky s těstíčkem, rukama podebíráním promíchám a pak všechno najednou stejným způsobem ve strouhance. Dokonale obaleno to mám během chvilinky. Použiji sice více strouhanky, ale tu pak přes sítko (ne zrovna jemné) proseju a odpad mokré je malý, ten ještě promíchám se zbytkem těstíčka a osmažím také
Žampióny mám ráda a dávám bodík


11. 5. 2009 13:57
Spagi, super

11. 5. 2009 12:57
---špagetko, žampásky můžu jakékoliv...

...určitě posílám bodík...



Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Rychlá rajčatová polévka s fazolemi
Přidáno před 2 hodinami

Smažená rýže - základní verze
Přidáno před 16 hodinami

Rumové kuličky bez tuku
Přidáno před 17 hodinami

Pikantní zelný salát s feferonkami
Přidáno před 19 hodinami

Králík po bretaňsku
Přidáno před 21 hodinami

Polévka jako hlavní chod
Přidáno 5. 2. 2023 08:38
Právě bylo uvařeno:

Špagety ala carbonara
uvařil/a Zsuzsu1
před 2 minutami

Výborná bábovka se zakysanou smetanou
uvařil/a Zsuzsu1
před 11 minutami

Vepřový guláš s klobásou
uvařil/a Verunecka145
před 14 minutami

Krkovice na houbách a kapiích
uvařil/a kimlo
před 25 minutami

Americké sušenky cookies
uvařil/a Bodlinka30
před 1 hodinou

Kuřecí prsa se zeleninou ve smetanové omáčce v pomalém hrnci
uvařil/a Wikki
před 1 hodinou

Lívance
uvařil/a Petra Dvor.
před 3 hodinami

Francouzská cibulačka
uvařil/a siana
před 3 hodinami

Muffiny s kousky čokolády
uvařil/a zamilovani_v_kuchyni
před 4 hodinami

Sametová rajská omáčka
uvařil/a skocec
před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: těstíčko na obalování obalované žampiony smažené žampiony smažené žampiony recept smažené žampiony na pánvi těstíčko na obalování recept těstíčko na obalování hub žampiony smažené obalované houby obalované houby v těstíčku obalovaný žampiony jak udělat smažené žampiony obalované žampiony recept obalování v těstíčku houby v těstíčku těstíčko obalovaná cuketa v těstíčku žampiony obalované obalování žampionů těstíčko na obalování bez vajec
Suroviny: žampióny, vejce, mouka hladká, mléko, sůl, pepř bílý, strouhanka, tuk, ředkvičky, rajče cherry, paprika čerstvá červená, okurka salátová
Žampiony smažené v těstíčku se zeleninovou oblohou
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pgV6
10 názorů