

Žampiony smažené v těstíčku se zeleninovou oblohou
Suroviny
- žampiony (na osobu asi 8-10 kusů)
- 2 vejce
- hladká mouka (na těstíčko)
- mléko (na těstíčko)
- sůl
- bílý pepř
- strouhanka (na obalení)
- tuk (na smažení)
- ředkvičky
- cherry rajčátka
- čerstvá paprika
- salátová okurka
Postup přípravy receptu
Žampiony krátce opláchneme,očistíme (NELOUPEME!) a osušíme.
V misce si připravíme těstíčko z vejce, mléka, hladké mouky, soli a bílého pepře - konzistenci ověříme na 1 houbičce - pokud stéká, přidáme mouku, pokud je jakoby drobivá a odpadává, přilijeme mléko (po kapkách).
Obalíme ve strouhance a ihned vkládáme na rozehřátý tuk a smažíme pěkně do růžovohněda.
Na talíř pak dáme zeleninu pokrájenou na kousky, smažené žampiony a přílohu - nejspíš brambory. Můžeme ochutit tatarskou omáčkou i kečupem.
Poznámka od kuchařky
Tohle byla dnešní manželova rychlovka a moc jsme si pochutnali. Žampiony byli krásně šťavnaté a křehounké. Pro urychlení obalování lze obalovat tak po 5 najednou - dejte do těstíčka, opatrně děrovanou lžící nebo vidličkou obalte, přendejte do strouhanky a pak šup do tuku -je to méně pracné než s každým prckem zvlášť a taky se tolik nezapatláte.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Žampiony smažené v těstíčku se zeleninovou oblohou
-
Výborný recept, v kombinaci se zeleninou nasytí a žampiony jsou výborné. Děkuji za tento recept!
-
zdeněk:loupat žamprdóny?? proč?? nikdy jsme je neloupala a v poho
-
Sám si vařím a sám peru a tohle jsem se hned naučil a hlavně jsem se zbavil toho loupání
-
Vypadá to krásně
pastva pro oči ten talíř
hned bych si dala
-
-
K tomu obalování - manžel to naházel po částech do těstíčka, lžící obalil, pak do strouhanky a pak do tuku, taky neobaloval po jednom. Jakž takž po sobě i uklidil
(já jako pochvalu - umyla nádobí
)
-
Šikovný manžel
, to by ten můj asi nikdy nedokázal. To by je raději rozkrájel na pánev a zalil vajíčkama, než by se s tím obaloval.
-
Neloupané žampióny jsem ještě nezkoušela obalovat. Asi zvyk. Jinak těstíčko dělám stejně. Dělám ho i pro obalovaný květák. Všechen osolený květák (manžel má rád nepředvařený, který pod pokličkou při pomalém smažení se i dusí a změkne a víc mu prý voní květákem) najednou vložím do větší misky s těstíčkem, rukama podebíráním promíchám a pak všechno najednou stejným způsobem ve strouhance. Dokonale obaleno to mám během chvilinky. Použiji sice více strouhanky, ale tu pak přes sítko (ne zrovna jemné) proseju a odpad mokré je malý, ten ještě promíchám se zbytkem těstíčka a osmažím také
Žampióny mám ráda a dávám bodík
-
Spagi, super
-
---špagetko, žampásky můžu jakékoliv...
...určitě posílám bodík...