Žampiony smažené v těstíčku se zeleninovou oblohou

spagetka Kuchařka:

Houby 9 názorů

511

Suroviny

žampiony (na osobu asi 8-10 kusů)
2 vejce
hladká mouka (na těstíčko)
mléko (na těstíčko)
sůl
bílý pepř
strouhanka (na obalení)
tuk (na smažení)
ředkvičky
cherry rajčátka
čerstvá paprika
salátová okurka
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony krátce opláchneme,očistíme (NELOUPEME!) a osušíme.

  2. V misce si připravíme těstíčko z vejce, mléka, hladké mouky, soli a bílého pepře - konzistenci ověříme na 1 houbičce - pokud stéká, přidáme mouku, pokud je jakoby drobivá a odpadává, přilijeme mléko (po kapkách).

  3. Obalíme ve strouhance a ihned vkládáme na rozehřátý tuk a smažíme pěkně do růžovohněda.

  4. Na talíř pak dáme zeleninu pokrájenou na kousky, smažené žampiony a přílohu - nejspíš brambory. Můžeme ochutit tatarskou omáčkou i kečupem.

Poznámka

Tohle byla dnešní manželova rychlovka a moc jsme si pochutnali. Žampiony byli krásně šťavnaté a křehounké. Pro urychlení obalování lze obalovat tak po 5 najednou - dejte do těstíčka, opatrně děrovanou lžící nebo vidličkou obalte, přendejte do strouhanky a pak šup do tuku -je to méně pracné než s každým prckem zvlášť a taky se tolik nezapatláte.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Žampiony smažené v těstíčku se zeleninovou oblohou

  • srettka srettka

    zdeněk:loupat žamprdóny?? proč?? nikdy jsme je neloupala a v poho;-):yes:

    Odpovědět

  • zdeněk zdeněk(neregistrovaný)

    Sám si vařím a sám peru a tohle jsem se hned naučil a hlavně jsem se zbavil toho loupání:-)

    Odpovědět

  • emmily6 emmily6

    Vypadá to krásně :yes: pastva pro oči ten talíř :-p hned bych si dala :-p

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    K tomu obalování - manžel to naházel po částech do těstíčka, lžící obalil, pak do strouhanky a pak do tuku, taky neobaloval po jednom. Jakž takž po sobě i uklidil ;-) (já jako pochvalu - umyla nádobí :-D:-D)

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Šikovný manžel:yes:, to by ten můj asi nikdy nedokázal. To by je raději rozkrájel na pánev a zalil vajíčkama, než by se s tím obaloval.:-D:-));-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Neloupané žampióny jsem ještě nezkoušela obalovat. Asi zvyk. Jinak těstíčko dělám stejně. Dělám ho i pro obalovaný květák. Všechen osolený květák (manžel má rád nepředvařený, který pod pokličkou při pomalém smažení se i dusí a změkne a víc mu prý voní květákem) najednou vložím do větší misky s těstíčkem, rukama podebíráním promíchám a pak všechno najednou stejným způsobem ve strouhance. Dokonale obaleno to mám během chvilinky. Použiji sice více strouhanky, ale tu pak přes sítko (ne zrovna jemné) proseju a odpad mokré je malý, ten ještě promíchám se zbytkem těstíčka a osmažím také :-) Žampióny mám ráda a dávám bodík:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Spagi, super:yes:

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    ---špagetko, žampásky můžu jakékoliv...:yes::yes::yes:...určitě posílám bodík...

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo