Lahůdkové droždí TEBI
Směs na ochucení pokrmů ze směsi oleje a lahůdkového droždí. Seženete ho v prodejnách se zdravou výživou, nebo větších obchodech. Má široké využití v teplé i studené kuchyni a také velmi dobře zvýrazní chuť jídla.
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 12. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lahůdkové droždí TEBI
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DlV6
Moje poznámka
Lahůdkové droždí TEBI
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DlV6
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 8 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 9 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 11 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 2 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 5 hodinami
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 6 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 7 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 8 hodinami
Zapečené žampiony s nivou
oligarda před 9 hodinami
Kedlubnové zelí
vanilj před 9 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
Denade před 11 hodinami
Vaječná pomazánka
Valis před 11 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Fitulka před 11 hodinami
Tématické fráze:
lahúdkové droždí recepty,
lahudkove drozdi,
lahůdkové kvasnice,
tebi,
lahůdkové droždí albert,
tebi droždí,
droždí tebi,
lahůdkové droždí recept,
lahudkové droždí diskuze,
co je lahůdkové droždí,
tebi kvasnice,
recepty z lahůdkového droždí,
sušené lahůdkové droždí,
recepty z droždí,
lahůdkové sušené droždí,
pomazánka z lahůdkového droždí,
řízky v lahůdkovém droždí,
lahudkové droždí nejlepší recepty,
recept lahůdkové droždí,
tebi recepty
Suroviny:
droždí lahůdkové,
olej olivový,
sůl,
pepř
Komentáře (14)
Také používám Tebi i bez jakéhokoliv oleje
No ale toto, podle rcp, je něco úúúplně jiného...
Díky za zprávu
Jedná se o inaktivované kvasnice.
No, raději z nich nezkoušejte péci nic kynutého
No, s tím vaším olivovoolejovým nechutenstvím... tak to je tedy zajímavé...
U nás to bylo opačně: my se k EVOO museli propít
Napřed s ním maminka dělala jako se šafránem... To byl tehdy Tuzexový DANTE v plechu a přidávala ho jen na "ovonění" stolního oleje při smažení vánočního kapra... Po 68. jsme si něco sem tam dovezli, když se podařilo vycestovat... Až po "sametu" ho vozíme po kanystrech a přešli jsme z jemného toskánského a aromatický z Kampánie
Jistěže lze k TEBI použít i jiné mazivo
Převeliká mňamka
Už se těším, až u nás budou mezi svátky kačení hody...
Ale mrknu se i jinde ve městě, ve Zdr.výživě nebo Lídlu bych asi o něj zakopnout měla.
Mám jen dotaz: je nutný olivový olej? Nestačil by i kvalitní slunečnicový případně jiný speciální, např. oříškový? V poslední době nám prostě olivový olej přestal chutnat - a to mluvím o kvalitních značkách, takže jsme ho prozatím vyřadili.