Nachos se salsou a la co dům dal

anonimka Kuchařka: anonimka

Doba přípravy: 40 min cca 4x Bezmasá jídla 2 názory

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si neoblíbil žádný kuchař
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

Nachos:
hrnek bio kukuřičné krupice
1/2 hrnku vody
3 lžíce olivového oleje
špetka soli
podle potřeby hladká špaldová mouka
Salsa:
kečup jemný (nebo ostrý)
petrželka nakrájená na jemno
drcené chilli papričky (půl lžičky - dle chuti)
konzervovaná rajčata
1 cibule
2 stroužky česneku
zakápnout citronem
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin na nachos vypracujeme těsto, které vyválíme na velmi tenkou placku.

  2. Placku rozkrájíme na trojúhelníčky. Pečeme v troubě na 180 °C 10-15 minut dozlatova.

  3. Pokud se těsto lepí, přidáme podle potřeby špaldovou mouku. Při vypracovávání těsta to chce trochu trpělivosti, protože se ze začátku drobí.

  4. Dobu pečení přizpůsobujeme tomu, jak tenké jsme těsto vyváleli.

  5. Všechny přísady na salsu kromě soli dáme do mixéru a několikrát zapulsujeme, až získáme potřebnou konzistenci (někdo má rád jemnou salsu, někdo s kousky) - já pulzuji asi 10 krát.

  6. Ochutnáme a dosolíme podle potřeby.

  7. Necháme vychladit v lednici alespoň 1 hodinu a podáváme

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nachos se salsou a la co dům dal

Tématické fráze: co je načhos co to je nachos nachos příprava těsta nacos se salsou recept a salsu a cili papriček těsto na nachos načhos co je načos recepty co dům dal paprička nachos

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít