Cizrnové lupínky nachos

petram Kuchařka: petram

Slané pečivo 0 názorů

Suroviny

125 g hladké cizrnové mouky
1 rovná lžička prášku do pečiva
½ lžičky soli
koření dle vlastního výběru: čerstvě namletý pepř, chilli, bylinky…
2 lžíce oleje
cca 7 lžic vody
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku promícháme s práškem do pečiva, solí, kořením a olejem. Postupně přidáváme vodu a vypracujeme tuhé nelepivé těsto. To rozválíme mezi dvěma archy pečicího papíru na velmi tenkou placku. Vrchní papír sloupneme a spodní i s těstem přeneseme na plech.

  2. Nožem nakrájíme na trojúhelníčky, ale neoddělujeme od sebe. Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme asi 10-15 minut, až než začnou trojúhelníčkům růžovět špičky. Vyndáme z trouby a po vychladnutí podle řezů nalámeme.

  3. Podáváme podobně jako kukuřičné lupínky nachos s nejrůznějšími dipy a salsami, případně jíme jen tak samotné.

Poznámka

Inspirovala jsem se na blogu My New Roots.

Těsto musí být poměrně tuhé a pevné, aby se nelepilo a dalo se dobře odlepit z pečicího papíru. Doporučuji vodu přidávat postupně a těsto propracovat rukou, ne jen vařečkou. Válejte opravdu dotenka, díky tomu jsou nachos správně křupavé.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 58 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cizrnové lupínky nachos

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: kukuřičné trojúhelníčky nachos recept pečeme z kukuřičných lupínků cizrnove rezy recept nachos s cesnekovou omackou nachos placka recept cizrnovékotletky slane cizrnove sušenky nachos kukuřičné cizrnove slane sušenky kukuřičné trojúhelníčky nachos recept na slané lupínky z cizrny nachos příprava cizrnové kotletky lupinkove placky

Zapomněl/a jsem heslo