Brambory zapečené s hořčicovou omáčkou

tejaja Kuchařka: tejaja

Přílohy 11 názorů

Suroviny

500 g brambor
1 hlíza fenyklu
1 cibule
1 lžička kurkumy
4 jarní cibulky
1 lžička strouhaného zázvoru
3 lžíce hořčice
1 lžíce hladké mouky
mléko
olej
sůl
mletý bílý pepř
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky ošúpeme a narežeme na tenké plátky. Fenykel narežeme tiež a pridáme k zemiakom. Osolíme a ochutíme bielym korením. Zeleninu preložíme do vymasteného pekáča.

  2. Na oleji opražíme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme kurkumu, zázvor, horčicu a narezanú jarnú cibuľku. Krátko orestujeme. Zasypeme múkou a zalejeme mliekom podľa potreby tak, aby sme dostali redšiu omáčku ( nie príliš riedku ). Za stáleho miešania povaríme a omáčku nalejeme na zemiaky.

  3. Pečieme v rúre zakryté na 180°C kým nie sú zemiaky mäkké. Potom dopečeieme odkryté dozlata.

  4. Podávame ako prílohu alebo ako samostatné jedlo so šalátom.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Brambory zapečené s hořčicovou omáčkou

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Jana Remkova: :-D:-D:-D Ja ďakujem za fotku, zabudla som :-8;-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    tejaja: Bylo to přímo k sežrání! :-D Jen příště musím dát bacha na zázvor. Dala jsem ho asi víc a pálila mne huba :-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Jana Remkova: Ďakujem Janka, aj s pórom to je určite dobré. ;-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Přidávám ti foto, Terezko. Nesehnala jsem fenykl, tak jsem ho nahradila pórkem a klasické mlého jsem nahradila sojovým. Moc jsem si pochutnala.:-p. Děkuji za inspiraci :-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    cecilka: nasekaný nadrobno smíchám s hořčicí

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    spagetka:libeček dávaš namiesto fenyklu?

    tejaja::-p:-p:-p, až na tú jarnú cibuľku. Som síce Maruška, ale:-//:-//:-//, takže tvoj recept možno pokazím, no musím dať cibuľu zimnú, hádam to zemiaky nespoznajú:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    No tera Terezko, hned si to posílám na email!!! :-D. Díky za dobrý nápad!!:-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já tam dávám libeček, ten u tejajky taky neprojde, ale jinak :-p:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Ďakujem.:-8
    Hanis: U mňa by mrkva neprešla, ale ten nápad s kôprom je geniálny, vyskúšam. Díky. :-);-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    lahodný způsob přípravy brambor:yes::-D

    Odpovědět

  • Hanis Hanis

    Výborný recept, znám - jen místo fenyklu používám mrkev a místo jarní cibulky kopr...díky za připomenutí, posílám bodík :yes::-K

    Odpovědět

Tématické fráze: pečené brambory s hořčičnou omáčkou

Zapomněl/a jsem heslo