Krůtí sekaná s hořčičnou omáčkou a pečenými bramborami

Suroviny

cca 400 g mleté krůtí maso
cca 2-3 plátky chleba (možno i celozrnný)
2-3 vejce
1 gurmán bujón Maggi česnek a bylinky
majoránka
sůl
pepř
3 cibule
5 stroužků česneku
paprika sladká na posyp
máslo
hořčice dijonská
brambory
garam masaly
olej
bambova sůl

Postup přípravy receptu

  1. 1 cibuli nakrájet najemno, 2 cibule na půlkolečka, 2 stroužky česneku rozmačkat, 3 nakrájet najemno.

  2. Do mísy si dát maso, najemno nakrájenou cibuli a česnek, okořenit bujónem, majoránkou, solí, pepřem- pořádně promíchat.

  3. Plátky chleba bez kůrky rozdrobit do masa a tím zahustit na konzistenci z které bude možno vytvarovat sekanou.

  4. Do pečící nádoby nasypat zbylou cibuli a česnek, dát sekanou, podlít vodou, sekanou posypat paprikou.

  5. V troubě péct ve střední poloze, na cca 150°C cca 2 hodinky, v průběhu podlévat vodou a přelévat výpekem.

  6. Brambory i se slupkou pořádně umýt, pokrájené na žádanou velikost naložit do mísy kde bude smíchané- voda, olej, sůl, garam massala tak aby byly zcela ponořeny.

  7. Jakmile je sekaná upečená- vyjmeme brambory a rozložíme na plech s pečícím papírem, lehce přestříkáme olejem, posypeme bambuckou solí a dáme upéct do trouby.

  8. Sekanou vyjmeme z výpeku a dáme do tepla.

  9. Výpek i se zeleninou rozmixujeme, v kastrůlku zahřejeme a přidáme trošku másla na zjemnění a cca lžící dijonské hořčice.

  10. Dle chuti dosolíme.

Poznámka od kuchařky

Tento recept je poněkud dietnější variantou na klasickou sekanou pečeni.

Krůtí sekaná s chlebem je v syrovém stavu poněkud řídčí, ale po upečení krásně drží.

Kdo chce, může samozřejmě sekanou naplnit čím bude chtít.

Komentáře k receptu Krůtí sekaná s hořčičnou omáčkou a pečenými bramborami

  • R-o-m-i-k R-o-m-i-k(neregistrovaný)

    Anna Kocikova:
    Děkuji za pochvalu :-K,chystám se sem přidat pár receptíků, které jsou buď neobvyklé, anebo upravené do dietnější verze.
    Každopádně postup jsem připsala podrobný jelikož kdo umí, může ho přeskočit, kdo neumí, naučí se :-)
    :yes: ;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Receptík i krásně popsaný postup práce se mi líbí(já jsem obyčejná a potstupy vždy vítám:-8)Dávám druhý bodík za príma jídlo;-)+2:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: krůtí sekaná čím naplnit sekanou co s pečenou krůtou cim zahustit sekanou co se zbylou sekanou jak zjemnit sekanou jak naplnit sekanou sekana somackou co se zbylou na sekanou sekaná s čím francouzská sekaná sekaná s čím recepty sekaná massala s čím sekanou cim podlit sekanou co se zbylou pečenou krůtou omáčka s pečenou sekanou sekaná a s čím co se zbylou krůtou recepty s pečenou sekanou