Brambory zapečené s majonézou

mysulka Kuchařka: mysulka

3 - 4 porce Přílohy 9 názorů

Suroviny

75 dkg brambor
10 dkg majonézy
sůl
oblíbené koření na brambory
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, nebo kostičky.

  2. Osolíme a posypeme kořením, já dala trochu uzené papriky a koření na americké brambory.

  3. Pořádně promícháme, dáme do pekáčku, nebo zapékací misky, povrch potřeme majonézou a pečeme v troubě, dokud brambory nezměknou a majonéza se nevsákne do brambor. Cca 35-45 min na 190°C.

  4. Během pečení občas promícháme.

Poznámka

Vůbec se nebojte, že to je mastné, majonéza se vsákne do brambůrek a ty mají perfektní chuť, já je jím i samotné.

Zkoušela jsem i s tatarkou a i to je moc dobré.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 20 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Brambory zapečené s majonézou

  • Sandra Sandra(neregistrovaná)

    Výbornééé.. děkuji za recept...:yes:;-)

    Odpovědět

  • Hell. Hell.

    Chuť uzené papriky překvapila i mne. Na rozdíl od Sodovky ale velmi příjemně! Nám moc chutná a nádherně provoní jídlo. Se sháněním mám tedy problémy,takže s ní šetřím.
    A receptík nejen ukládám, ale páč jsem bramborová, tak zaručeně vyzkouším!

    Odpovědět

  • majda 2 majda 2

    Dobrý nápad,vyzkouším:-!:yes:

    Odpovědět

  • Marybar Marybar

    Děkuji všem kuchařinkám, které mne poučily.Uzenou papriku jsem fakt poprvé poznala až v tomto receptu.:-))

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Uzenou papriku mám od Isahu (díky Ivo, šetřím si ji):-D, takže tohle s chutí vyzkouším;-). Mám dojem, že něco podobného jsem už dělala:-p:yes:

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Marybar, uzenou papriku prodávají i ve velkých nákupních střediscích. Ne přímo v obchodě, ale před nákupním střediskem nebo uvnitř v prostorách. V Brně je dost často stánek s kořením v prostorách Kauflandu nebo i v Tescu. Já jsem se v uzené paprice hodně zklamala.:-( Vloni ji na těchto stránkách některé kuchařinky dost prosazovaly. Já se nechala zlákat a uzenou papriku koupila. Očekávala jsem od ní víc. Ještě se mi nestalo, abych bylo s kořením tak zklamaná, jak s uzenou paprikou.:no: Do těchto brambor bych místo uzené papriky dala raději grilovací koření, nebo jakékoliv koření kde základ tvoří paprika. A co se týče uzené papriky je důležité s ní nepřehánět. Jestli použijete stejné množství jak jste zvyklí u běžné sladké papriky, tak jídlo od ní zhořkne. Uzené papriky se dává do jídla jenom špetka. Tohle je má zkušenost a ta špetka v jídle není ani cítit. Doporučuji místo uzené papriky koupit raději jiné koření, které babky kořenářky prodávají. A mají výborná koření!
    Leni, tvému receptu posílám bodíka.:yes: Dělám podobné brambory s tatarkou. :-p Já jsem bramborová. :-))

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Joj, to je nápad, a originální:-!

    Odpovědět

  • mysulka mysulka(autorka receptu)

    Marybar, to je paprika, jenže uzená;-), já ji kupuji u Antonína, ale určitě se dá koupit i jinde;-):-K

    Odpovědět

  • Marybar Marybar

    Uzená paprika, jaké je to koření?:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: brambory s majonezou zapečené brambory s tatarkou zapečené maso s majonézou maso zapečené s majonézou zapečené těstoviny s majonézou zapečená cuketa s majonézou brambory v majonéze uzená paprika jidla s majonezou maso s majonezou recepty s majonézou zapékané brambory s majonezou pečeme s majonézou jidlo s majonezou majonezove brambory recept brambory s tatarkou zapečené kuřecí maso s majonézou zapečená cuketa s majonéza brambory na majoneze brambory s majinézou