Postup přípravy
Zveřejněno 5. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zápara (do těsta na pečivo)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8DYg
Moje poznámka
Zápara (do těsta na pečivo)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8DYg
Nejnovější recepty
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 27 minutami
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 10 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 10 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 10 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 10 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí plátky v bylinkové omáčce
RomanaMonika před 7 minutami
Bublanina II
Frana74 před 1 hodinou
Řezy se zakyskou
Koffi před 2 hodinami
Bábovka...
Marcela0123 před 3 hodinami
Plovdivské maso
Barunka1 před 4 hodinami
Pohanková pomazánka se sušenými rajčaty a pažitkou
Lucille před 4 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
kajapece13 před 4 hodinami
Kuskusový salát s cuketou
AndreaAbb před 4 hodinami
Africké kuře
Hypnos před 4 hodinami
Šťouchané brambory
Benetka před 4 hodinami
Tématické fráze:
co je zápara,
zapara,
co je to zápara,
žitná zápara,
zápara do chleba,
pečivo se záparou,
výroba zapary,
jak se děla zapara,
zápara recept,
chleb zapara,
jak udělat záparu do chleba,
zápara semínek,
priprava zapary,
testo se zaparou,
zápara co to je,
seminkova zapara,
pecivo se zaparem,
jak udělat záparu,
co je to zápara do chleba,
zapar do kynutého těsta
Komentáře (6)
http://www.pekarnomanie.cz/psenicny-chleba-se-semi...
TZ se dělá kvůli přeželatinování části mouky, která pak saje víc vody a pečivo je díky tomu déle vláčné, víc nadýchané.
Zápara změkčuje velké části mouky a semen.......také přispívá ke zvýšení množství vody v těstě....dělá pečivo tmavší a přirozeně sladší .....a těsto díky ní rychleji kyne.
zizala: děkuju